Grillatut lohiviipaleet ja kurkkusalsa

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min

Tarjoa grillissä kypsynyt lohi raikkaan avomaankurkkusalsan kanssa. Tämä simppeli kesäruoka maistuu koko perheelle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkirjolohifileetä
1 tlsuolaa
2 tlyrttistä kalamaustetta

Avomaankurkkusalsa

3 kplavomaankurkkua
3 kpltomaattia
2 kplkevätsipulia
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
1/2 kplruukkua korianteria
2 tlsokeria
1/4 tlsuolaa
2 rkllimemehua

Valmistus

  1. 1

    Valmista kurkkusalsa. Pese kurkut ja tomaatit. Kuutioi tai suikaloi ne pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit ja yrtit. Laita kasvikset ja yrtit kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet ja limemehu. Anna tekeytyä jääkaapissa kalan kypsentämisen ajan.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua korianteria
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    2 tlsokeria
    2 rkllimemehua
    1/4 tlsuolaa
    2 kplkevätsipulia
    3 kpltomaattia
    3 kplavomaankurkkua
  2. 2

    Pyyhi lohifilee puhtaaksi. Leikkaa kala ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Yhdistä suola ja kalamauste lautasella. Pyörittele viipaleet kauttaaltaan mausteseoksessa. Grillaa nopeasti molemmin puolin kypsiksi. Voit paistaa kalat myös pannulla tai muurikassa öljyssä. Tarjoa lohiviipaleet avomaankurkkusalsan kanssa.

    MääräAinesosa
    500 gkirjolohifileetä
    2 rklrypsiöljyä
    2 tlyrttistä kalamaustetta
    1 tlsuolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
26.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä