Valmista kurkkusalsa. Pese kurkut ja tomaatit. Kuutioi tai suikaloi ne pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit ja yrtit. Laita kasvikset ja yrtit kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet ja limemehu. Anna tekeytyä jääkaapissa kalan kypsentämisen ajan.
Pyyhi lohifilee puhtaaksi. Leikkaa kala ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Yhdistä suola ja kalamauste lautasella. Pyörittele viipaleet kauttaaltaan mausteseoksessa. Grillaa nopeasti molemmin puolin kypsiksi. Voit paistaa kalat myös pannulla tai muurikassa öljyssä. Tarjoa lohiviipaleet avomaankurkkusalsan kanssa.
Vinkki: Lisää salsaan ½ dl makeaa chilikastiketta.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1096
262
13,3 g
2,0 g
7,3 g
7,3 g
2,3 g
26,5 g
0,2 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli