Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut lohiviipaleet ja kurkkusalsa

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa grillissä kypsynyt lohi raikkaan avomaankurkkusalsan kanssa. Tämä simppeli kesäruoka maistuu koko perheelle.

Ainekset

500 g
kirjolohifileetä
1 tl
suolaa
2 tl
yrttistä kalamaustetta

Avomaankurkkusalsa

3 kpl
avomaankurkkua
3 kpl
tomaattia
2 kpl
kevätsipulia
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
1/2 kpl
ruukkua korianteria
2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
2 rkl
limemehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista kurkkusalsa. Pese kurkut ja tomaatit. Kuutioi tai suikaloi ne pieniksi paloiksi. Hienonna kevätsipulit ja yrtit. Laita kasvikset ja yrtit kulhoon. Sekoita joukkoon mausteet ja limemehu. Anna tekeytyä jääkaapissa kalan kypsentämisen ajan.

1/2 kpl
ruukkua korianteria
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
2 tl
sokeria
2 rkl
limemehua
1/4 tl
suolaa
2 kpl
kevätsipulia
3 kpl
tomaattia
3 kpl
avomaankurkkua
2

Pyyhi lohifilee puhtaaksi. Leikkaa kala ohuiksi, noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Yhdistä suola ja kalamauste lautasella. Pyörittele viipaleet kauttaaltaan mausteseoksessa. Grillaa nopeasti molemmin puolin kypsiksi. Voit paistaa kalat myös pannulla tai muurikassa öljyssä. Tarjoa lohiviipaleet avomaankurkkusalsan kanssa.

500 g
kirjolohifileetä
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
yrttistä kalamaustetta
1 tl
suolaa
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 26.5.2019
|
Muokattu: 9.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

267

1119

13,3 g

2,0 g

8,3 g

7,5 g

2,5 g

26,8 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli