Kaikki rakastavat näitä omenaleivonnaisia! 7 ihanaa ideaa
Omenat sopivat mitä erilaisimpiin leivonnaisiin. Näiden omenareseptien joukosta löydät taatusti seuraavan omenaherkkusi!


Omenapiirakat ovat aina suosittuja. Suuremmallekin joukolle riittäää syötävää, kun teet piirakkaa pellillisen. Kaikkien herkku on myös jälkiruoaksikin sopiva rapea kauramurupaistos.
Astetta parempaa tarjottavaa syntyy, kun leivot rahkan mehevöittämän, ruusukuvioisen omenakakun tai hedelmillä ja kanelitäytteellä viimeistellyn bostonkakun.
Pannarit ovat aina arjen pelastus, omenilla höystettynä ne sopivat pikkunälkään vaikkapa välipalaksi. Omena uppoaa suolaiseenkin taikinaan: kokeile maailman helpoimpia sämpylöitä.
Kaikkien rakastama kaura-omenapaistos
Kuorruta omenat rapealla kauramurulla ja paista perinteiseksi paistokseksi, joka on tuttu jo kotitalouden oppitunneilta. Vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna omenapaistos vie kielen mennessään!
Helppo ja nopea omenapiirakka
Tämä omenapiirakka valmistuu kätevästi pellillä. Lisäksi taikinaan sujautetaan kaurahiutaleita ja kardemummaa. Tarjoa omenapiirakan kanssa jäätelöä, vaniljakastiketta tai kermavaahtoa.
Vanhan ajan omenapiirakka pullapohjalla
Pullapohjaisesta omenapiirakasta tulee herkullisen mehevä, kun levität sille ensin sitruunalla maustettua sileää omenasosetta ja peittelet vasta sitten pinnan ohuilla omenaviipaleilla. Tätä ihanuutta kannattaa leipoa koko pellillinen.
Panosta kakkuun
Rahkaisen omenakakun mausteinen yllätys on korvapuustista tutut maut. Pinnan näyttävä ruusukuvio syntyy yllättävän helposti omenaviipaleista.
Bostonkakku uudella tavalla
Näyttävä bostonkakku kätkee sisäänsä omenaa ja mehevää kanelitäytettä. Viimeistele vegaaninen bostonkakku makeantahmealla vaahterasiirappi-tomusokerikuorrutuksella.
Pannaritaikinan salaisuus ovat raikkaat sattumat
Raasta taikinaan pari omenaa ja paista pino pikkupannukakkuja. Tämä omenaherkku maistuu jälkiruoaksi, aamupalalla tai brunssilla.
Sekoita, kohota ja paista – ilman vaivausta!
Yön yli -sämpylät ovat maailman helpoimpia tehdä. Raasta omenia sämpylätaikinaan, sekoita ja anna taikinan kohota seuraavaan päivään. Taikinaan ei tarvitse edes koskea käsin: nostele se kahdella lusikalla kokkareita pellille.









