Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kanagyros ja minttutsatsiki

Kaipaako mieli kaukomaille? Helpota matkakuumetta näillä grilliresepteillä – kreikkalainen gyros-rulla ja japanilaiset kanavartaat vievät kielen ja mielen minilomalle!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 6.7.2021
Muokattu: 28.6.2021
Tänä kesänä ei vielä päästä matkustelemaan entiseen malliin, mutta onneksi lomakohteiden keittiöiden herkuista voi nauttia myös koto-Suomessa. Tee siis makumatka omalla takapihalla ja anna näiden grillireseptien kuljettaa sinut Välimeren lämpimiin iltoihin, japanilaisen suurkaupungin katujen vilinään ja jenkkiläisiin BBQ-juhliin.

Mehevä kanagyros vie ajatukset Kreikkaan

Gyros on Kreikan rakastetuinta pikaruokaa. Grillissä väriä saaneisiin pitaleipiin kääritään kebabmaisesta lihavartaasta höylättyjä siivuja, raikkaita kasviksia, valkosipulista tzatsiki-kastiketta ja ranskalaisia perunoita. Meidän reseptissämme maistuu kreikkalaisittain marinoitu broilerin paistileike ja mintusta lisämakua saanut tzatsiki.

Shopska-salaatti on tuttu herkku Kroatian reissuilta

Niin yksinkertaista ja niin hyvää! Bulgariasta kotoisin oleva, mutta koko Balkanin seudulla suosittu shopska sekoitetaan kuutioiduista kasviksista, sipulista, persiljasta ja suolaisesta lampaanmaitojuustosta. Helppo ja raikas salaatti maistuu niin kalan kuin lihan kanssa. Tällä kertaa grillasimme sen kaveriksi rapeapintaista siikaa.

Jännittävä grillivarras Japanista: yakitorissa koukuttaa tare-kastike

Jos Kreikassa syödään gyrosta, japanilaisten suosikkikaturuokiin kuuluvat ehdottomasti kanasta ja kevätsipulista tehdyt yakitori-vartaat, jotka nautitaan usein kylmän oluen kanssa töiden jälkeen. Kanavartaat sivellään makean suolaisella tarekastikkeella, joka valmistuu helposti vain muutamasta aineksesta.

Pulled pork on jenkkikeittiön lyömätön BBQ-klassikko

Yhdysvaltojen eteläisistä osavaltioista kotoisin oleva nyhtöpossu kuuluu jo monen suomalaisenkin grilli-iltoihin. Meidän reseptissämme itse possu tehdään uunissa, mutta herkutellaan grillihampurilaisten tai hodarien välissä. Voit tehdä hitaasti kypsyvän lihan etukäteen ja kuumentaa parilalla tai foliossa grillissä.

Toinenkin resepti Kreikasta: välimerellinen vegelautanen

Tämän helpommaksi lomatunnelmaan pääseminen ei muutu! Grillaa yksi ylimääräinen kesäkurpitsa, heitä se marinadiin artisokan sydämien kanssa ja kokoa seuraavana päivänä helppo alkupalalautanen kasviksista ja valmiista viininlehtikääryleistä.

Lisää herkullisia ideoita kesäruokaan