Gyros on Kreikan rakastetuinta pikaruokaa. Grillissä väriä saaneisiin pitaleipiin kääritään kebabmaisesta lihavartaasta höylättyjä siivuja, raikkaita kasviksia, valkosipulista tzatsiki-kastiketta ja ranskalaisia perunoita. Meidän reseptissämme maistuu kreikkalaisittain marinoitu broilerin paistileike ja mintusta lisämakua saanut tzatsiki.

Kaipaako mieli kaukomaille? Helpota matkakuumetta näillä grilliresepteillä – kreikkalainen gyros-rulla ja japanilaiset kanavartaat vievät kielen ja mielen minilomalle!
Mehevä kanagyros vie ajatukset Kreikkaan
Shopska-salaatti on tuttu herkku Kroatian reissuilta
Niin yksinkertaista ja niin hyvää! Bulgariasta kotoisin oleva, mutta koko Balkanin seudulla suosittu shopska sekoitetaan kuutioiduista kasviksista, sipulista, persiljasta ja suolaisesta lampaanmaitojuustosta. Helppo ja raikas salaatti maistuu niin kalan kuin lihan kanssa. Tällä kertaa grillasimme sen kaveriksi rapeapintaista siikaa.
Jännittävä grillivarras Japanista: yakitorissa koukuttaa tare-kastike
Jos Kreikassa syödään gyrosta, japanilaisten suosikkikaturuokiin kuuluvat ehdottomasti kanasta ja kevätsipulista tehdyt yakitori-vartaat, jotka nautitaan usein kylmän oluen kanssa töiden jälkeen. Kanavartaat sivellään makean suolaisella tarekastikkeella, joka valmistuu helposti vain muutamasta aineksesta.
Pulled pork on jenkkikeittiön lyömätön BBQ-klassikko
Yhdysvaltojen eteläisistä osavaltioista kotoisin oleva nyhtöpossu kuuluu jo monen suomalaisenkin grilli-iltoihin. Meidän reseptissämme itse possu tehdään uunissa, mutta herkutellaan grillihampurilaisten tai hodarien välissä. Voit tehdä hitaasti kypsyvän lihan etukäteen ja kuumentaa parilalla tai foliossa grillissä.
Toinenkin resepti Kreikasta: välimerellinen vegelautanen
Tämän helpommaksi lomatunnelmaan pääseminen ei muutu! Grillaa yksi ylimääräinen kesäkurpitsa, heitä se marinadiin artisokan sydämien kanssa ja kokoa seuraavana päivänä helppo alkupalalautanen kasviksista ja valmiista viininlehtikääryleistä.