Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kanagyros ja minttutsatsiki

Kanagyros ja minttutsatsiki

timer-iconNoin tunti  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tee lomamatka Kreikkaan omassa keittiössäsi. Valmista gyrokset grillissä kreikkalaisittain maustetuista kananpihveistä ja itse leivotuista pitaleivistä. Viimeistele kanagyrokset minttuisella tsatsikilla ja raikkailla kasviksilla.

Ainekset

ainekset

530 g
(1 rs) broilerin fileepihvejä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
oliiviöljyä
2 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa

minttutsatsiki

100 g
(noin 10 cm) kurkkua
2 rkl
minttua hienonnettuna
150 g
(1 prk) kreikkalaista jogurttia 2 %
1 tl
sitruunanmehua
1 tl
oliiviöljyä
1/2 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa

pitaleivät

3 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
6 - 7 dl
vehnäjauhoja

lisäksi

1 rkl
oliiviöljyä pitaleipien paistoon
1 kpl
punasipuli (pieni)
2 kpl
tomaattia
100 g
(1 ps) jääsalaattia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Aloita pitaleivistä. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta). Sekoita hiiva pieneen määrään (1 dl) jauhoja. Sekoita jauhoseos, suola ja öljy veteen. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia kaksinkertaiseksi. Valmistele kohotuksen aikana kastike, broilerit ja kasvikset.

3 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
1/2 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
6 - 7 dl
vehnäjauhoja
2

Huuhtele ja raasta kurkku. Painele siivilässä lusikalla raasteesta ylimääräinen neste pois. Sekoita kastikkeen ainekset ja siirrä jääkaappiin.

100 g
(noin 10 cm) kurkkua
2 rkl
minttua hienonnettuna
150 g
(1 prk) kreikkalaista jogurttia 2 %
1 tl
sitruunanmehua
1 tl
oliiviöljyä
1/2 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
3

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kulhossa valkosipuli, sitruunanmehu, öljy ja mausteet. Kääntele fileepihvit mausteöljyssä ja anna marinoitua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.

2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
oliiviöljyä
2 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
530 g
(1 rs) broilerin fileepihvejä
4

Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.

1 kpl
punasipuli (pieni)
2 kpl
tomaattia
100 g
(1 ps) jääsalaattia
5

Jatka pitaleivistä. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija 18 cm) jauhotetulla alustalla. Öljyä leivät kevyesti molemmilta puolilta. Paista leivät grillissä kohtalaisella lämmöllä noin 1,5 minuuttia per puoli niin, että leivät saavat väriä, mutta eivät kuivu. Siirrä valmiit leivät liinan alle.

1 rkl
oliiviöljyä pitaleipien paistoon
6

Kypsennä fileepihvit grillissä noin 10 minuuttia. Viipaloi kypsät pihvit.

7

Levitä pitaleiville kastiketta ja täytä broilerilla sekä kasviksilla. Kääräise leivät tötteröiksi grillitaskujen tai folion avulla.

Vinkki: Oikaise ostamalla valmiit pitaleivät. Kuumenna leivät grillissä ja täytä halkaistuna.

Vinkki: Paahda lisäksi maalaisranskalaisia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.6.2021
Muokattu: 20.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

753

3154

20,3 g

3,8 g

92,5 g

8,5 g

5,8 g

45,5 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli