Kanagyros ja minttutsatsiki

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

60 min (josta 60 min aktiivista)

Tee lomamatka Kreikkaan omassa keittiössäsi. Valmista gyrokset grillissä kreikkalaisittain maustetuista kananpihveistä ja itse leivotuista pitaleivistä. Viimeistele kanagyrokset minttuisella tsatsikilla ja raikkailla kasviksilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

530 g(1 rs) broilerin fileepihvejä
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklsitruunanmehua
1 rkloliiviöljyä
2 tloreganoa
1 tltimjamia
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 tlsuolaa

Minttutsatsiki

100 g(noin 10 cm) kurkkua
2 rklminttua hienonnettuna
300 g(1 prk) kreikkalaista jogurttia
1 tlsitruunanmehua
1 tloliiviöljyä
1/2 tlhunajaa
1/4 tlsuolaa

Pitaleivät

3 dlvettä
11 g(1 ps) kuivahiivaa
1/2 tlsuolaa
2 rkloliiviöljyä
6 - 7 dlvehnäjauhoja

Lisäksi

1 rkloliiviöljyä pitaleipien paistoon
1 kplpunasipuli (pieni)
2 kpltomaattia
100 g(1 ps) jääsalaattia

Valmistus

  1. 1

    Aloita pitaleivistä. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (n. 42 astetta). Sekoita hiiva pieneen määrään (1 dl) jauhoja. Sekoita jauhoseos, suola ja öljy veteen. Lisää loput jauhot vähitellen ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Kohota liinalla peitettynä noin 45 minuuttia kaksinkertaiseksi. Valmistele kohotuksen aikana kastike, broilerit ja kasvikset.

    MääräAinesosa
    3 dlvettä
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    1/2 tlsuolaa
    2 rkloliiviöljyä
    6 - 7 dlvehnäjauhoja
  2. 2

    Huuhtele ja raasta kurkku. Painele siivilässä lusikalla raasteesta ylimääräinen neste pois. Sekoita kastikkeen ainekset ja siirrä jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    100 g(noin 10 cm) kurkkua
    2 rklminttua hienonnettuna
    300 g(1 prk) kreikkalaista jogurttia
    1 tlsitruunanmehua
    1 tloliiviöljyä
    1/2 tlhunajaa
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kulhossa valkosipuli, sitruunanmehu, öljy ja mausteet. Kääntele fileepihvit mausteöljyssä ja anna marinoitua noin puoli tuntia huoneenlämmössä.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklsitruunanmehua
    1 rkloliiviöljyä
    2 tloreganoa
    1 tltimjamia
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 tlsuolaa
    530 g(1 rs) broilerin fileepihvejä
  4. 4

    Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhtele ja viipaloi tomaatit. Huuhtele, kuivaa ja revi salaatti.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli (pieni)
    2 kpltomaattia
    100 g(1 ps) jääsalaattia
  5. 5

    Jatka pitaleivistä. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi leiviksi (halkaisija 18 cm) jauhotetulla alustalla. Öljyä leivät kevyesti molemmilta puolilta. Paista leivät grillissä kohtalaisella lämmöllä noin 1,5 minuuttia per puoli niin, että leivät saavat väriä, mutta eivät kuivu. Siirrä valmiit leivät liinan alle.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä pitaleipien paistoon
  6. 6

    Kypsennä fileepihvit grillissä noin 10 minuuttia. Viipaloi kypsät pihvit.

  7. 7

    Levitä pitaleiville kastiketta ja täytä broilerilla sekä kasviksilla. Kääräise leivät tötteröiksi grillitaskujen tai folion avulla.

Vinkki: Oikaise ostamalla valmiit pitaleivät. Kuumenna leivät grillissä ja täytä halkaistuna.

Vinkki: Paahda lisäksi maalaisranskalaisia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
20.6.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä