Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokataan kaalista! Nämä ruoat ovat valmiita puolessa tunnissa eikä lompakkokaan rasitu

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.1.2024
|
Muokattu: 24.1.2024
Keräkaali on aina edullinen, terveellinen ja sopii moneen ruokaan. Perinteisen kaalilaatikon ja -kääryleiden lisäksi se kannattaa hyödyntää myös nopeassa arkikokkailussa: suikaloi kaalia soppaan, munakkaaseen, wokkiin, lihapullataikinaan ja käytä loput suosikkisalaattiin.

Makkaran pariksi keittoon

Tämä helppo, muutaman raaka-aineen makkarakeitto on jopa vartissa valmis. Hienonna keräkaalia ohuiksi suikaleiksi, niin se kypsyy yhdessä valmiiden keittojuuresten ja makkarapalojen kanssa.

Munakasletut japanilaiseen tyyliin

Kokeile uutta! Okonomiyaki on rapsakka lettumainen munakas, johon tulee reilusti kaalia. Letut täydentyvät tulisella majoneesilla.

Lisää lihapullataikinaan

Höystä lihapullataikina pieneksi suikaloidulla, kevyesti paahdetulla kaalilla. Saat ruokaan riittoisuutta, terveellisyyttä ja uutta makua. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai pastan kanssa.

Väriä wokkipannulle

Kasviswokkiin uppoaa reilu määrä kasviksia. Suikaloi pannulle kaalia, porkkanoita ja parsakaalia. Paistettu tofu tuo annokseen proteiinia.

Pastan joukkoon

Kaali ja herkkusienet tuovat uutta makua carbonaran tapaan valmistettuun pastaan.

Sämpylöiden täytteeksi

Bao bun -sämpylät höyrytetään kuumiksi kattilassa. Täytä ne esimerkiksi nyhtöpossulla, kypsällä broilerilla tai härkissuikaleilla. Kaaliraaste raikastaa makuja.

Helppo lisuke lämpimän ruoan kylkeen

Kokonaisesta keräkaalista riittää useampaan ruokaan ja osan voi käyttää salaattiin. Pizzerioista tuttu kaalisalaatti on mainio lisukevaihtoehto ja vaihtelua tomaatti-kurkkusalaatille.

Katso lisää kaalireseptejä