Kasviswokki
30 min

Nappaa talteen!
Kokkaa kasviksista värikäs wokki. Vegaaniseen wokkiin proteiinit tulevat tofusta. Saat tofusta rapeaa, kun kuivatat sen ennen paistamista talouspaperikerrosten välissä pienen painon alla. Wokin herkullisen maun salaisuus on helppo stir fry -kastike, joka syntyy limestä ja makeasta chilikastikkeesta.
| 270 g | (1 pkt) maustamatonta tofua |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | sipulia |
| 200 g | (2 kpl) porkkanoita |
| 200 g | parsakaalia |
| 200 g | keräkaalia |
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 tl | sokeria |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 100 - 200 g | nuudeleita |
- 1.
Kuivaa tofua talouspaperin välissä, pienen painon alla 15 minuuttia. Kuutioi tofu.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Huuhtele kasvikset. Kuori ja suikaloi sipuli ja porkkanat. Paloittele parsakaali ja suikaloi kaali.
- 3.
Yhdistä kulhossa limen mehu, soija, chilikastike ja sokeri.
- 4.
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista tofupalat rapeiksi. Siirrä tofu pois pannulta, lisää öljyä ja paista sipuleita ja porkkanoita hetki. Lisää kaalit. Paista käännellen, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä.
- 5.
Laita tofut kasvisten joukkoon ja lisää kastike. Paista vielä hetki niin, että kasvikset ja tofut maustuvat kauttaaltaan.
- 6.
Mausta ruoka hienonnetulla korianterilla ja lisää pakkauksen ohjeen mukaan keitetyt nuudelit.
Kokkaa kasviksista värikäs wokki. Vegaaniseen wokkiin proteiinit tulevat tofusta. Saat tofusta rapeaa, kun kuivatat sen ennen paistamista talouspaperikerrosten välissä pienen painon alla. Wokin herkullisen maun salaisuus on helppo stir fry -kastike, joka syntyy limestä ja makeasta chilikastikkeesta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 270 g | (1 pkt) maustamatonta tofua |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 kpl | sipulia |
| 200 g | (2 kpl) porkkanoita |
| 200 g | parsakaalia |
| 200 g | keräkaalia |
| 1 kpl | lime |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 tl | sokeria |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
Lisäksi | |
| 100 - 200 g | nuudeleita |
Valmistus
- 1
Kuivaa tofua talouspaperin välissä, pienen painon alla 15 minuuttia. Kuutioi tofu.
Määrä Ainesosa 270 g (1 pkt) maustamatonta tofua - 2
Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Huuhtele kasvikset. Kuori ja suikaloi sipuli ja porkkanat. Paloittele parsakaali ja suikaloi kaali.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 2 kpl sipulia 200 g (2 kpl) porkkanoita 200 g parsakaalia 200 g keräkaalia - 3
Yhdistä kulhossa limen mehu, soija, chilikastike ja sokeri.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 2 rkl soijakastiketta 2 rkl makeaa chilikastiketta 1 tl sokeria - 4
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista tofupalat rapeiksi. Siirrä tofu pois pannulta, lisää öljyä ja paista sipuleita ja porkkanoita hetki. Lisää kaalit. Paista käännellen, kunnes kasvikset ovat puolikypsiä.
Määrä Ainesosa 4 rkl rypsiöljyä - 5
Laita tofut kasvisten joukkoon ja lisää kastike. Paista vielä hetki niin, että kasvikset ja tofut maustuvat kauttaaltaan.
- 6
Mausta ruoka hienonnetulla korianterilla ja lisää pakkauksen ohjeen mukaan keitetyt nuudelit.
Määrä Ainesosa 1 kpl (ruukku) korianteria 100 - 200 g nuudeleita
Ravintosisältö
438
Energiaa kcal
1833
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
438
Energiaa kcal
1833
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,5 g
Hiilihydraatteja
12,0 g
Sokereita
6,8 g
Kuituja
14,8 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























