Parsan sesonkia on odotettu pitkä talvi ja vihdoin sitä saa kaupan hyllyltä. Vihreästä tankoparsasta valmistuu kevään juhliin sopiva ranskalainen keitto, joka tarjotaan maukkaan, basilikan makuisen yrttiöljyn kanssa.

Kolme juhlavaa alkukeittoa – pienillä lisäyksillä kevyistä sosekeitoista astetta parempi aterian aloitus
Parsa kuuluu kevään juhliin
Hävikistä hienostunutta
Keittiön kaappien perustarvikkeista saa aikaan pienillä lisäyksillä huikean maukkaan keiton espanjalaiseen tapaan. Tässä sosekeitossa maistuu valkosipuli ja purjo, sakeutukseen käytetään leipää sekä perunaa ja juhlallisen vivahteen antavat valkoviini ja kerma.
Hieman parempaa pakasteherneistä
Kotimaisista ja edullisista raaka-aineista saa aikaan salonkikelpoisen alkukeiton esimerkiksi pääsiäisen juhlapöytään. Keiton pääraaka-aine on tavalliset pakasteherneet, mutta juhlavaa vaikutelmaa antaa kevyesti vatkattu kuohukerma sekä ripotteiksi paistettava pekoni-pähkinämuru.