Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leivo juhannukseksi raikas mansikkakakku, joka ihastuttaa maullaan ja helppoudellaan – katso kolme herkullista reseptiä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 3.6.2024
|
Muokattu: 3.6.2024
Juhannuskakussa maistuu tietenkin mansikka! Tuhdin kermakakun sijaan keskikesän juhlapöytään katetaan nyt raparperin, limen tai sitruunan raikastama mansikkakakku. Mikä parasta, nämä kakut voit valmistella osittain etukäteen ja ottaa helposti mukaan mökille tai juhannusviemisiksi.

Mansikka-mojitokakku

Suosikkidrinkistä makunsa lainaava mansikka-mojitokakku kootaan uunivuokaan. Trendikäs vuokakakku koostuu kääretorttupohjasta, limellä ja mintulla maustetuista mansikoista sekä rahkan raikastamasta kermavaahdosta. Kokoa kakku kotona pari tuntia etukäteen ja koristele vasta hetki ennen herkuttelua.

Helppo mansikka-raparperikakku

Mansikka ja raparperi on klassinen makupari. Kokeile sitä kakkuun, jossa on mehevä raparperipaloja sisältävä kakkupohja ja vaniljainen, mansikoilla viimeistelty kuorrutus. Jos haluat ennakoida, paista kakkupohja päivä etukäteen uunivuoassa, jossa kakku on myös kätevä kuljettaa. Kun vuoraat uunivuoan leivinpaperilla, saat nostettua kakun helposti pois vuoasta. Levitä tai pursota vaniljavaahto kakkupohjan päälle vasta vähän ennen tarjoilua. Viimeistele kakku mansikoilla ja syötävillä kukilla.

Mansikkapavlova

Täytä makea marenkiherkku pavlova raikkaalla sitruunarahkalla ja tuoreilla mansikoilla. Voit valmistaa marenkipohjan hyvissä ajoin etukäteen ja säilyttää sen ilmatiiviisti huoneenlämmössä. Täytä pavlova vasta juuri ennen tarjoilua, niin marenkipohja säilyy herkullisen rapeana.

Lisää ideoita juhannukseen