Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leivo kesän maut kakkuihin ja piirakoihin - näillä resepteillä hurmaat kesävieraat

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 30.5.2022
|
Muokattu: 30.5.2022
Kesä on vihdoin täällä! Onko mitään ihanampaa, kuin leipoa satokauden antimista herkullisia leivonnaisia? Makoisaa marenkia, mansikkaisia kääretorttuja ja helposti valmistuvia raparperiherkkuja – kokeile vaikka kaikkia.

Helppo mansikka-marenkikakku valmistuu vartissa

Yllätysvieraita tulossa tai aikaa leipomiseen muuten vain rajallisesti? Ei ongelmaa, sillä tämä mansikka-marenkikakku valmistuu todella nopeasti! Vatkaa valmiiden marenkipohjien väliin mansikkakermaa ja täytä ja koristele luomus tuoreilla mansikoilla, ja saat tarjottavaa kesäiseen kahvipöytään supernopeasti. Valmiit marenkipohjat säilyvät hyvänä pitkään kun säilytät ne pakkauksessaan, joten niitä kannattaakin varata vierasvaraksi esimerkiksi mökin kuiva-ainekaappiin.

Britakakku leivotaan nyt kääretortuksi

Marenkista leivontaprojektia kaipaileva tekee tänä kesänä hurmaavan britakääretortun. Kaikkien rakastama britakakku kiepautetaan nyt kääretortun tapaan rullalle ja täytetään vaniljaisella raparperivaahdolla ja mansikoilla. Lisämakua täytteeseen tuo täyteläinen mascarpone. Helposti valmistuvaa täytettä levitetään koristeeksi myös britakääretortun päälle.

Mansikkakakussa yhdistyvät juustokakku ja kääretorttu

Tiesitkö, että kaupan valmis kääretorttu soveltuu erinomaisesti myös juustokakun pohjaksi? Leikkaa kääretorttu paloiksi, painele irtovuoan pohjalle ja kaada juustokakkumassa päälle - helppoa ja vaivatonta vaikkapa mökillä! Tämän kakun voi tehdä vieraita odottelemaan jääkaappiin jo edellisenä iltana.

Raparperipiirakka maistuu jäätelön kanssa

Perinteinen raparperipiirakka on helppo tehdä kaurajauhoista gluteenittomana versiona. Kun kirpeän raparperin päälle ripotellaan makean rapeaa kauratoscaa ja piirakka nautitaan juuri uunista tulleena jäätelön kanssa, ei raparperiherkku paljoa paremmaksi voi muuttua. Voit helposti säädellä piirakan makeutta ripottelemalla raparperien päälle sokeria oman maun mukaan.

Juustopiirakka yllättää täyteläisellä maullaan

Juuston ystävän todellinen herkkuresepti kätkee sisälleen vain kotimaisia raaka-aineita. Täyteläinen mustaleimajuusto ja kerma muodostavat herkullisen ja sametinpehmeän täytteen, joka paistuu uunissa meheväksi suolaiseksi juustokakuksi. Oikaise pohjassa kaupan valmiilla suolaisella piirakkataikinalla ja päällystä piirakka mansikoilla ja basilikalla. Nam!

Lisää kesäherkkuja: