Kuka voisi vastustaa silkkisen sileää vanukasta! Espanjalainen flan eli paahtovanukas on perinteinen jälkiruoka, joka sopii myös hienomman aterian päätökseksi. Yksinkertaisista aineksista valmistuvan vanukkaan lohkeavan ja sileän pehmeän rakenteen salaisuus on hellä kypsennys vesihauteessa.
Flaniin kuuluu erottamattomana osana siirappi, jolla annoskokoisten uunivuokien sisäpinta kuorrutetaan ennen kuin vanukasmassa lisätään vuokiin. Pienien uunivuokien sijaan voit tehdä vanukkaat myös uuninkestäviin kahvikuppeihin.
Vanukkaat tarjotaan lautasille kumottuina, jolloin vuokiin valeltu siirappi kuorruttaa vanukkaan pinnan. Jäähdytä vanukkaat hyvin ja irrota niiden reunat vuoasta veitsen avulla ennen kumoamista. Näin saat ne kauniisti lautasille.
Kokeile paahtovanukasta nyt appelsiinilla maustettuna versiona lisäämällä appelsiinia sekä vanukasmassaan että siirappiin. Viimeistele vanukkaat vielä halutessasi appelsiinilohkoilla ja raastetulla appelsiininkuorella.