Miten avatun kuohuviinin saa säilymään parhaiten?
Lahtinen luottaisi kuplien säilyttämisessä ammattilaistenkin käyttämään tyhjiöpumppuun ja korkkeihin, joiden avulla pullosta saadaan pumpattua happi pois.
”Jos kuohuviiniä säilyttää useamman päivän, silloin paras olisi ilmattava korkki ja pieni pumppulaite. Ilma pumpataan pullosta pois, jolloin sinne saadaan tyhjiö.”
Vaikka viininilmauspumppua näkyy käytettävän useimmiten kuplattomille viineille, sitä voi hyödyntää myös kuohuviinien kanssa. Kuohuviineille ja samppanjoille on myös omanlaisiaan, pullonsuuhun painettavia korkkeja, jotka ehkäisevät kuplien häviämistä.
Niin sanotuista vanhan kansan vinkeistä, kuten hopealusikasta pullonsuulla tai viinin kaatamisesta pienempään pulloon, Lahtinen ei ole vakuuttunut.
Isoissa juhlissa huolena voi olla kuplien ja juoman lämpötilan säilyminen lasissa yhteiseen kilistelyyn asti. Lahtinen neuvoo täyttämään kuohuviinilasit puolilleen hetkeä ennen kuin vieraiden olisi tarkoitus saapua.
”Kaada lasit täyteen sitten, kun vieraita alkaa tulla, niin kuplat pysyvät terhakkaana ja juoma on vielä kylmääkin.”