Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juhlan juomapöytä toimivaksi! Katso ideat ja vinkit juomabuffaan

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.4.2022
|
Muokattu: 20.4.2023
Millainen tahansa juhlamenu onkaan, juhlijat kaipaavat raikasta juomaa. Salaattibuffa, lämmin ruoka tai kahvipöytä kannattaa täydentää juomabuffalla, josta jokainen löytää mieleisensä ruoka- tai janojuoman.

Kata juomille oma buffet

Kata juomat eri pöytään kuin ruoat, jos mahdollista. Silloin vieraiden ei tarvitse ottaa ruokaa ja juomaa samalla kertaa. Tämä vähentää jonottamista. Erilliset ruoka- ja juomabuffetit on myös helppo kattaa kauniisti ja pitää siistinä juhlan aikana. Kylmät juoma-astiat hikoilevat ja juomaa läikkyykin helposti, joten valitse pöytään liina tai muu materiaali, joka ei ota nokkiinsa kosteudesta ja tahroista. Pinoa pöytään reilusti laseja – huomioi, että moni ottaa vedelle oman lasin, jos tarjolla on myös muita juomia. Juhlan aikana ”hylätyt” tyhjät lasit voi kierrättää tiskialtaan tai -koneen kautta takaisin buffaan. Illanistujaisissa lasitiskin määrää voi vähentää lasimerkeillä – sido lasin jalkaan nauha tai napsauta reunaan pieni pyykkipoika, johon on kirjoitettu vieraan nimi.

Väritä vesi kurkulla tai hedelmillä

Aloita juomabuffan rakentaminen vedestä. Varsinkin kuumassa vettä kuluu paljon. Mukana on siis hyvä olla aina maustamatonta raikasta vettä, mutta värikkäillä makuvesillä juomapöydästä saa helposti ja edullisesti näyttävän. Vuole ja viipaloi vesikannuihin tai -pulloihin sesongin parhaita aineksia, esimerkiksi kurkkua, sitruksia tai marjoja. Muista huuhdella tai pestä kasvikset ja hedelmät ensin.

Muistathan tehdä jääpaloja?

Viimeistele juomapöytä jääpaloilla. Ne pitävät juomat kylminä ja lisäävät juhlan tuntua varsinkin, jos pakastat osan jääpaloista koristeltuna. Lisää jääpalamuotteihin marjoja, hedelmäpaloja, yrttejä tai syötäviä kukkia. Tee mehuja, vesiä ja booleja varten myös vähän isompia jääblokkeja. Hitaasti sulaessaan ne pitävät juomat pidempään viileinä. Pakasta jääblokit esimerkiksi muovisissa pakastusrasioissa. Jos tarjoat juomasekoituksia kannuissa tai boolimaljassa, voit pakastaa siihen tulevaa mehua jääpaloiksi. Vesijääpalat laimentavat juoman makua, mehu pitää sen makoisana.

Käytä tarjoilussa apuna jääpaloja

Ota jääpalat avuksi myös silloin, kun tarjoat juomaa suoraan pullosta. Holauta reilu määrä jääpaloja esimerkiksi isoon metalliseen vatiin ja upota pullot jääpalojen joukkoon. Kata vierelle kaunis pyyhe tai lautasliinoja, joilla vieras voi kuivata valitsemansa pullon märän pinnan. Pullot voit viilentää etukäteen esimerkiksi pakastimessa.

Katso kaikki vinkit onnistuneiden juhlien järjestämiseen

Kivoja ideoita upeisiin juhlajuomiin

Lue lisää