Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näitä haluat kokeilla! Neljä herkullista mansikkareseptiä

Mansikka maustaa pirtelön, pehmiksen ja mehujään. Nautiskele vegaaneillekin sopivat mansikkaiset herkut jälkiruokana tai kesäpäivän viilentäjänä.

Kauravispivaahdolla koristeltu vegaaninen mansikkapirtelö.
Kauravispivaahdolla koristeltu vegaaninen mansikkapirtelö.
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
28.5.2025 | Päivitetty 29.5.2025

Vegaaninen mansikkapirtelö

Kaikille maistuvaan marjapirtelöön tarvitaan vain kolme ainesta. Kaurajuomasta, kaurajäätelöstä ja pakastemansikoista surautettu juoma muuttuu entistä herkullisemmaksi, kun se viimeistellään kauravispivaahdolla.

Mansikka-melonislush

Tässä täydellinen kuuman päivän janonsammuttaja! Jäähilejuoma eli slush tehdään mansikoista ja vesimelonista. Juoma valmistuu nopeasti, kun muistat laittaa vesimelonit pakastimeen pari tuntia etukäteen.

Banaani-mansikkapehmis

Hieman terveellisempi kotitekoinen pehmis valmistuu mansikoista ja pakastetusta banaanista. Mitä ruskeapilkkuisempia banaaneja käytät, sitä makeamman lopputuloksen saat.

Mansikkamehujäät

Sitruunaisesta mansikkasoseesta valmistetut mehujäät maistuvat sekä lapsille että aikuisille. Mehujäitä kannattaa tehdä pakastimeen kerralla enemmän ja napata syötäväksi, kun herkkuhammasta kolottaa.

Lue lisää