Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopeat jauhelihapihvit ja kolme edullista kasvisvaihtoehtoa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 12.9.2023
|
Muokattu: 12.9.2023
Nopeat ja helpot jauhelihapihvit sopivat niin arkiaterialle kuin hampparibileisiinkin. Jos jauheliha tökkii, kannattaa kokeilla kasvispihvejä, jotka ovat edullisia ja saavat paljon makua juustosta.

Kolmen aineksen jauhelihapihvit

Helpot ja nopeat jauhelihapihvit onnistuvat vain kolmesta aineksesta. Naudan jauheliha, suola ja pippuri riittävät, kun ruoka pitää saada nopeasti pöytään. Nämä yksinkertaiset jauhelihapihvit sopivat loistavasti erilaisten maukkaiden kastikkeiden kanssa tarjottavaksi tai vaikka hampurilaisen väliin.

Ihana halloumi antaa rakennetta

Halloumin suolaisuus sopii loistavasti makeahkon punajuuren pariksi. Syksyn juureksia kannattaa syödä ylen määrin ja voitkin korvata punajuuren esimerkiksi raitajuurella.

Kolmen aineksen halloumi-kesäkurpitsapihvit paistuvat pannulla ihanan rapeiksi. Niiden seuraksi kannattaa tehdä raikas jogurttikastike, jossa maistuu lime.

Feta tekee kasvispihveistä täyteläisen makuisia

Fetajuusto antaa kasvispihveille runsaasti makua. Se sopii myös monenlaiseen makumaailmaan. Jos pidät polttavan tulisista mauista, sekoita pihvitaikinan joukkoon chilikastiketta ja juustokuminaa.

Survotut kikherneet pihvitaikinassa pitävät nälän loitolla pitkään. Kananmuna ja korppujauhot pitävät pihvit koossa paistamisen aikana.