Punajuuri-halloumipihvit ja kapriskastike
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Neljän aineksen punajuuripihvit valmistuvat kätevästi raa’asta punajuuriraasteesta. Makea punajuuri ja suolainen halloumi ovat herkullinen makupari. Tarjoa pihvit kapriskastikkeen kanssa.
| 350 g | punajuuria |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| Kapriskastike | |
|---|---|
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 tl | piparjuuritahnaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| Paistamiseen | |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet, munat ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia.
- 2.
Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti veitsellä. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin.
- 3.
Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Muotoile massasta veteen kastetuilla käsillä pihvejä ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia molemmin puolin.
- 4.
Tarjoa punajuuri-halloumipihvit kapriskastikkeen kanssa.
Punajuuri-halloumipihvit ja kapriskastike
arvosana4/5
45 min (josta 30 min aktiivista)
Neljän aineksen punajuuripihvit valmistuvat kätevästi raa’asta punajuuriraasteesta. Makea punajuuri ja suolainen halloumi ovat herkullinen makupari. Tarjoa pihvit kapriskastikkeen kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | punajuuria |
| 200 g | (1 pkt) halloumijuustoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
Kapriskastike | |
| 2 rkl | kapriksia (pieniä) |
| 2 dl | turkkilaista jogurttia |
| 2 tl | piparjuuritahnaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Paistamiseen | |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet, munat ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 350 g punajuuria 200 g (1 pkt) halloumijuustoa 2 kpl kananmunaa 1 dl korppujauhoja - 2
Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti veitsellä. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 2 rkl kapriksia (pieniä) 2 dl turkkilaista jogurttia 2 tl piparjuuritahnaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Muotoile massasta veteen kastetuilla käsillä pihvejä ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä - 4
Tarjoa punajuuri-halloumipihvit kapriskastikkeen kanssa.
Vinkki: Pihvit kypsyvät uunissa 225 asteessa noin 15 minuutissa.
Vinkki: Käytä pihvien muotoilussa talouskäsineitä, niin vältyt käsien värjäytymiseltä.
Ravintosisältö
120
Energiaa kcal
501
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
120
Energiaa kcal
501
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia (pieniä), 2 tl piparjuuritahnaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























