Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Punajuuri-halloumipihvit ja kapriskastike

timer-icon30 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Neljän aineksen punajuuripihvit valmistuvat kätevästi raa’asta punajuuriraasteesta. Makea punajuuri ja suolainen halloumi ovat herkullinen makupari. Tarjoa pihvit kapriskastikkeen kanssa.

Ainekset

350 g
punajuuria
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
2 kpl
kananmunaa
1 dl
korppujauhoja

Kapriskastike

2 rkl
kapriksia (pieniä)
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 tl
piparjuuritahnaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Paistamiseen

3 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori punajuuret. Raasta ne ja halloumi karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet, munat ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia.

350 g
punajuuria
200 g
(1 pkt) halloumijuustoa
2 kpl
kananmunaa
1 dl
korppujauhoja
2

Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti veitsellä. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja siirrä jääkaappiin.

2 rkl
kapriksia (pieniä)
2 dl
turkkilaista jogurttia
2 tl
piparjuuritahnaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
3

Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Muotoile massasta veteen kastetuilla käsillä pihvejä ja paista miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia molemmin puolin.

3 rkl
rypsiöljyä
4

Tarjoa punajuuri-halloumipihvit kapriskastikkeen kanssa.

Vinkki: Pihvit kypsyvät uunissa 225 asteessa noin 15 minuutissa.

Vinkki: Käytä pihvien muotoilussa talouskäsineitä, niin vältyt käsien värjäytymiseltä.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.10.2022
|
Muokattu: 2.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

120

501

8,5 g

3,0 g

4,8 g

2,4 g

0,7 g

6,1 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kapriksia (pieniä),

2 tl piparjuuritahnaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli