Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pientä purtavaa ja hauskaa naposteltavaa nakeista

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 19.4.2022
|
Muokattu: 14.2.2023
Kun mieli tekee pientä suolapalaa tai tarvitset nopeita ideoita vieraille tarjottavaksi, narauta auki nakkipaketti! Nakeista teet helposti hauskoja sormisyötäviä, kuten hodareita, nakkipiiloja, juhlavan nakkikäärökranssin tai nakkipasteijoita.

Näillä nakkiresepteillä ilahdutat niin viikonloppuaamun pitkällä aamiaisella kuin juhlissakin! Jos aikaa on vain rajallisesti, keitä nakit, paista pannulla tai grillaa, ja tarjoa kaverina klassisesti perunasalaattia.

Kääräise nakki taikinan syleilyyn

Nakkipiilot ovat helppo ja maistuva naposteltava, joka maistuu kaikille. Saat hauskaa vaihtelua nakkipiiloihin tekemällä ne valmiista croissant-taikinasta perinteisen lehtitaikinan sijaan. Nakkipiilojen uusi haastaja brunssipöydässä ovat suupalan kokoiset nakkikääröt, jotka saavat makua sinapista ja hauskan pilkullisen ulkonäön unikon- tai seesaminsiemenistä.

Herkullisia hodareita

Hodarista on moneksi! Valmista hodarit helposti isommallekin porukalle uunivuoassa. Lämmitä samalla aikaa sämpylät ja nakit, ja saat täytettyä ne helposti kaikille mieluisilla täytteillä. Vaihtelua hodareihin saat erimakuisilla nakeilla tai vaikkapa vaihtamalla nakit kasvisnakkeihin.

Tarjoa nakit keväisellä tunkutarjottimella

Huippusuositut tunkutarjottimet ovat näyttäviä, mutta todella helppoja valmistaa! Tunkutarjottimet sopivat monenlaisiin juhliin ja illanistujaisiin. Tunkutarjottimien raaka-aineita voi myös vaihdella lähes loputtomasti, ja ne ovatkin erinomaisia tarjottavia lähes kaikenlaisia ruokavalioita noudattaville. Keväisessä tunkutarjottimessa myös nakit pääsevät oikeuksiinsa, kun katat niiden lisäksi tarjottimelle dippejä, vihanneksia ja esimerkiksi herkullisia lihapullia.

Brunssille tai piknik-viltille

Nakit sopivat erinomaisesti brunssipöytään ja piknikille, etenkin kun leivot ne uusilla tavoilla osaksi tarjoiluita. Upean näköinen nakkikranssi tekee nakkipiiloista astetta juhlavampia ja sopii jaettavaksi piknik-evääksi tai juhlapöydän kruunaajaksi. Nakkikranssin keskelle voit asetella myös muita naposteltavia, kuten vihanneksia. Nakit uppoavat myös maukkaaksi pasteijoiden täytteeksi.

Nauti nakkeja myös arkena ja kokkaa helpot nakkiruoat