Pyöräytä juhlapöydän herkut kranssiksi – kaunis kattaus on hetkessä valmis
Erilaiset kranssit kuuluvat jouluun. Kaunis koriste syntyy kukista tai havuista, mutta kranssin voi myös leipoa tai koota salaattiaineksista.


Kranssisalaatit
Miten tarjota salaatti jouluiseksi tuunattuna? Kokoa se isolle vadille kranssin muotoon. Laita kastikekulho vadin keskelle ja kokoa salaatti sen ympärille. Voit jättää kulhon paikoilleen tai lusikoida kastikkeen juuri ennen tarjoilua salaatin pinnalle ja jättää kranssin keskustan tyhjäksi.
Pilko salaattiin joulun hedelmiä kuten päärynää, persimonia tai viinirypäleitä. Niiden seuraksi sopivat suolaiset juustot kuten aurajuusto tai pitkään kypsytetty gouda. Viimeistele salaatti rouhituilla pähkinöillä. Kokeile myös graavilohisalaattia, jossa kala tarjotaan omenan ja kurkun kanssa, kirpeällä kastikkeella viimeisteltynä.
Leivotut kranssit
Leivotussa joulukranssissa on vain yksi huono puoli: kaunista kranssia ei millään haluaisi rikkoa ja syödä. Voit leipoa kranssin sisään suolaisia tai makeita täytteitä. Punajuuri sopii sekä savulohen että saksanpähkinöiden ja juuston seuraksi.
Makea pullakranssi maustetaan mantelimassalla, aprikoosimarmeladilla ja pähkinöillä. Saat kotiin tuplasti joulutunnelmaa, kun nostat pöytään tai ripustat ikkunaan joululta tuoksuvan piparikranssin.
Muut syötävät kranssit
Melkein mitä vain on helppo asetella ruokapöytään jouluisasti kranssiksi. Pilko juustot valmiiksi ja muodosta niistä kranssi tai laita dippikulho ison lautasen keskelle ja asettele sipsit, leivät tai keksit sen ympärille.
Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.