Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Salaatit

Pyöräytä juhlapöydän herkut kranssiksi – kaunis kattaus on hetkessä valmis

Erilaiset kranssit kuuluvat jouluun. Kaunis koriste syntyy kukista tai havuista, mutta kranssin voi myös leipoa tai koota salaattiaineksista.

Graavilohisalaatti kanssin mudossa
Graavilohisalaatti kanssin mudossa
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Panu Pälviä
12.12.2024 | Päivitetty 12.12.2024

Kranssisalaatit

Miten tarjota salaatti jouluiseksi tuunattuna? Kokoa se isolle vadille kranssin muotoon. Laita kastikekulho vadin keskelle ja kokoa salaatti sen ympärille. Voit jättää kulhon paikoilleen tai lusikoida kastikkeen juuri ennen tarjoilua salaatin pinnalle ja jättää kranssin keskustan tyhjäksi.

Pilko salaattiin joulun hedelmiä kuten päärynää, persimonia tai viinirypäleitä. Niiden seuraksi sopivat suolaiset juustot kuten aurajuusto tai pitkään kypsytetty gouda. Viimeistele salaatti rouhituilla pähkinöillä. Kokeile myös graavilohisalaattia, jossa kala tarjotaan omenan ja kurkun kanssa, kirpeällä kastikkeella viimeisteltynä.

Leivotut kranssit

Leivotussa joulukranssissa on vain yksi huono puoli: kaunista kranssia ei millään haluaisi rikkoa ja syödä. Voit leipoa kranssin sisään suolaisia tai makeita täytteitä. Punajuuri sopii sekä savulohen että saksanpähkinöiden ja juuston seuraksi.

Makea pullakranssi maustetaan mantelimassalla, aprikoosimarmeladilla ja pähkinöillä. Saat kotiin tuplasti joulutunnelmaa, kun nostat pöytään tai ripustat ikkunaan joululta tuoksuvan piparikranssin.

Muut syötävät kranssit

Melkein mitä vain on helppo asetella ruokapöytään jouluisasti kranssiksi. Pilko juustot valmiiksi ja muodosta niistä kranssi tai laita dippikulho ison lautasen keskelle ja asettele sipsit, leivät tai keksit sen ympärille.

Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!

Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.