
Hedelmäinen lohisalaatti
Ainekset
Valmistus
Leikkaa lohifilee vinottain irti nahasta reilun sentin viipaleiksi. Siirrä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja mausta suolalla. Kuori ja raasta inkivääri. Purista raasteesta mehua lohiviipaleiden päälle. Sivele lohiviipaleille chilikastiketta. Paahda lohiviipaleita 250-asteisen uunin grillivastusten alla noin 5 minuuttia. Ripottele lohiviipaleiden päälle seesaminsiemeniä. Kuori ja paloittele päärynä ja meloni. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi hedelmäliha. Asettele tarjoilulautasille salaattiseosta, hedelmiä ja avokadoa. Lado päälle lohiviipaleet ja pirskota päälle limettimehua ja öljyä. Mausta kevyesti.
Kuori ja raasta inkivääri. Purista raasteesta mehua lohiviipaleiden päälle. Sivele lohiviipaleille chilikastiketta. Paahda lohiviipaleita 250-asteisen uunin grillivastusten alla noin 5 minuuttia. Ripottele lohiviipaleiden päälle seesaminsiemeniä.
Kuori ja paloittele päärynä ja meloni. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi hedelmäliha.
Asettele tarjoilulautasille salaattiseosta, hedelmiä ja avokadoa. Lado päälle lohiviipaleet ja pirskota päälle limettimehua ja öljyä. Mausta kevyesti.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
337
1412
23,5 g
4,0 g
9,0 g
8,8 g
3,8 g
20,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
25 g Inkivääriä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli