Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Runsas vappubrunssi ilahduttaa huolettomilla herkuilla

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 19.4.2022
|
Muokattu: 9.4.2024
Kutsu kaverit kylään ja vietä iloista vappua yhdessä! Vappubrunssille sopivat helposti etukäteen valmistettavat tarjottavat ja sormisyötävät, jotka on kätevä sään salliessa ottaa myös piknikille mukaan.

Tästä brunssimenusta löydät paljon herkullisia reseptejä niin seka- kuin kasvissyöjillekin! Pitkän kaavan mukaan nautittavan brunssin kruunaavat mehevät rahkamunkit ja iloisesti poreileva mansikkajuoma.

Pyöräytä brunssille pasteijoita

Pasteijat ovat erinomainen brunssi- ja piknik-tarjottava, sillä ne valmistuvat helposti ja säilyvät hyvin. Pasteijoiden täytteissä vain mielikuvitus on rajana! Marokkolaisissa pasteijoissa perinteinen jauhelihatäyte saa uusia lämpimiä makuja kanelista ja chilistä. Myös makeat aprikoosit ja suolainen fetajuusto ovat upea makupari. Pasteijat on superhelppo tehdä valmiista piirakkataikinasta. Kasvispasteijat puolestaan leivotaan hiivalla kohotettuun taikinaan, mutta täytteissä on helppo oikaista kasvispakasteiden avulla.

Piirakoita ja bageleita moneen makuun

Erilaiset piirakat ovat brunssipöydän kestohittejä ja täytteitä varioimalla saat ne myös maistumaan kaikille. Kasvispiirakka saa täyteläistä makua tomaatin, kesäkurpitsan ja vuohenjuuston avulla, ja perunamuusijauhe tuo mehevyyttä piirakan pohjaan. Parsa-savulohipiiraat on helppo tehdä valmiin lehtitaikinan avulla käteviksi annospaloiksi. Kokeile täytteeseen erimakuisia tuorejuustoja ja yllätä brunssivieraat uusilla makuyhdistelmillä. Voit käyttää piirakoihin tulevaa savulohta myös bageleiden täytteeseen. Kääräise täytetyt bagelit iloisen värisiin servetteihin ja saat erityisen näyttävän brunssipöydän. Bageleiden täytteeksi tai herkulliseksi leivänpäälliseksi sopii myös savukalalla ryyditetty helppo munasalaatti.

Nakit ja perunasalaatti, mikä ihana klassikkopari!

Nakit ja perunasalaatti kuuluvat perinteisesti monen vappuun. Tarjoa tänä vuonna vappubrunssin nakit pehmoisten hodarien sisällä. Hodarien tekeminen isolle porukalle onnistuu näppärästi, kun teet ne kerralla uunissa. Raikas tuoresalsa lusikoidaan lämpimien hodarien päälle. Perunasalaattien tosiystävä tekee brunssipöytään kaksi erilaista vaihtoehtoa, kirkkaan sekä päälleen raikasta tsatsikia saavan paahdetun perunasalaatin. Molemmat salaatit voi valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin brunssivieraita odottelemaan.

Pirskahtelevia poreita ja munkkeja uudella tvistillä

Vapun brunssipöydän kuunaavat tietysti tuoreet munkit sekä poreileva kuplajuoma. Valmista munkit tänä vuonna rahkaa sisältävästä taikinasta, joka tuo munkkeihin kivaa hapokkuutta. Vappuherkkujen kanssa tarjottavaa kauniin väristä juhlajuomaa koristavat mansikkasosekuutiot, jotka on helppo valmistaa pakastimeen etukäteen. Niiden avulla saat vappupöydän näyttämään entistäkin iloisemmalta ja juhlavammalta.

Katso kaikki vinkit vappuherkutteluun