Tumman oluen yllättävät makuparit: kokeile brownietaikinassa ja juustofonduessa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tumman oluen yllättävät makuparit: kokeile brownietaikinassa ja juustofonduessa

Tumma lagerolut ruoanlaitossa ja leivonnassa

Tarjoa aromikas tumma lagerolut porsaanliharuokien kanssa tai hauduta possu mureaksi olutkylvyssä. Oluen voi yhdistää myös makeaan suklaaseen tai kermaiseen cheddarjuustoon.

Jaa Somessa
Teksti
Anu Brask
Kuvat
Ninna Lindström

1. Suklaa

Suklaa ja täyteläisen tumma lager täydentävät toisiaan. Aromikas olut sopii erityisen hyvin maitosuklaan ja keskitumman suklaan kaveriksi. Kokoa oluen kanssa nautittavalle herkkutarjottimelle erilaisia suklaita ja hedelmiä.

Kokeile olutta myös leivonnassa suklaan kanssa. Suklaiset olutbrowniet saavat tummasta lagerista kuohkeutta ja maltaista makeutta.

2. Porsaanliha

Porsaanliharuokien kaveriksi sopii makean paahteinen tumma lager. Tarjoa tummaa lageria joulupöydässä kinkun kyytipoikana tai lorauta olutta merimiehen possupataan ja hauduta mureaksi.

Tumma lager sopii mainiosti myös mausteisten possuruokien kanssa – sekä ruokajuomana että ruoanlaitossa.

3. Juustot

Cheddarjuusto ja tumma lager ovat trendikäs makupari. Yhdistä cheddarin kermaisuus ja lagerin maltaisuus oluella maustetussa juustofonduessa ja tarjoa pikkujouluissa tai uudenvuoden juhlissa. Valmista cheddarista ja oluesta myös helpot olut-juustoleipäset ja kaada lasiin tummaa lageria.

Käytä olutta ruonlaitossa – katso reseptit

Lue lisää oluesta

Julkaistu: 25.11.2019
Muokattu: 25.11.2019
Jaa Somessa