Merimiehen possupata | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Merimiehen possupata
Play

Merimiehen possupata

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Hidas haudutus olutkylvyssä tekee possun lavasta ihanan mureaa ja suussa sulavaa. Kypsennä samassa vuoassa lisukkeena nautittavat kasvikset.

Ainekset

1 kg
possun suolalapaa
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
500 g
(4-5 kpl) perunaa
4 kpl
sipulia
200 g
lanttua
2 kpl
porkkanaa
1/2
ruukkua persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa lihan pinnassa olevaan rasvakerrokseen viillot. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Hiero mausteet lihan pintaan.

1 kg
possun suolalapaa
2 tl
fenkolinsiemeniä
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Ruskista liha öljyssä pannulla molemmin puolin. Ruskista myös rasvakerros. Laita liha hieman lihapalaa suurempaan uunivuokaan. Kaada olut vuokaan. Laita liha uuniin 15 minuutiksi. Käännä liha ympäri ja laita taas uuniin 15 minuutiksi. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Hauduta 2 ½ tuntia. Käännä liha kypsennyksen puolivälissä.

1 rkl
rypsiöljyä
1/2 l
tummaa lagerolutta
3

Kuori ja halkaise perunat ja sipulit. Kuori ja lohko lanttu ja porkkanat suuriksi paloiksi. Laita vihannekset lihan kanssa vuokaan ja kypsennä vielä tunti.

500 g
(4-5 kpl) perunaa
4 kpl
sipulia
200 g
lanttua
2 kpl
porkkanaa
4

Viimeistele pata persiljalla ennen tarjoilua.

1/2
ruukkua persiljaa hienonnettuna
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 27.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

637

152

3,2 g

0,2 g

19,4 g

6,6 g

2,4 g

3,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kg possun suolalapaa .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli