Merimiehen possupata
Ainekset
Valmistus
Säädä uuni 225 asteeseen. Leikkaa lihan pinnassa olevaan rasvakerrokseen viillot. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Hiero mausteet lihan pintaan.
Ruskista liha öljyssä pannulla molemmin puolin. Ruskista myös rasvakerros. Laita liha hieman lihapalaa suurempaan uunivuokaan. Kaada olut vuokaan. Laita liha uuniin 15 minuutiksi. Käännä liha ympäri ja laita taas uuniin 15 minuutiksi. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Hauduta 2 ½ tuntia. Käännä liha kypsennyksen puolivälissä.
Kuori ja halkaise perunat ja sipulit. Kuori ja lohko lanttu ja porkkanat suuriksi paloiksi. Laita vihannekset lihan kanssa vuokaan ja kypsennä vielä tunti.
Viimeistele pata persiljalla ennen tarjoilua.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
547
2290
30,0 g
9,6 g
21,2 g
8,2 g
2,6 g
40,6 g
2,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli