Merimiehen possupata
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Hidas haudutus olutkylvyssä tekee possun lavasta ihanan mureaa ja suussa sulavaa. Kypsennä samassa vuoassa lisukkeena nautittavat kasvikset.
| 1 kg | possun suolalapaa |
| 2 tl | fenkolinsiemeniä |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 l | tummaa lagerolutta |
| 500 g | (4-5 kpl) perunaa |
| 4 kpl | sipulia |
| 200 g | lanttua |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa hienonnettuna |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa lihan pinnassa olevaan rasvakerrokseen viillot. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Hiero mausteet lihan pintaan.
- 2.
Ruskista liha öljyssä pannulla molemmin puolin. Ruskista myös rasvakerros. Laita liha hieman lihapalaa suurempaan uunivuokaan. Kaada olut vuokaan. Laita liha uuniin 15 minuutiksi. Käännä liha ympäri ja laita taas uuniin 15 minuutiksi. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Hauduta 2 ½ tuntia. Käännä liha kypsennyksen puolivälissä.
- 3.
Kuori ja halkaise perunat ja sipulit. Kuori ja lohko lanttu ja porkkanat suuriksi paloiksi. Laita vihannekset lihan kanssa vuokaan ja kypsennä vielä tunti.
- 4.
Viimeistele pata persiljalla ennen tarjoilua.
Hidas haudutus olutkylvyssä tekee possun lavasta ihanan mureaa ja suussa sulavaa. Kypsennä samassa vuoassa lisukkeena nautittavat kasvikset.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | possun suolalapaa |
| 2 tl | fenkolinsiemeniä |
| 2 rkl | timjamia hienonnettuna |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 l | tummaa lagerolutta |
| 500 g | (4-5 kpl) perunaa |
| 4 kpl | sipulia |
| 200 g | lanttua |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | ruukku persiljaa hienonnettuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leikkaa lihan pinnassa olevaan rasvakerrokseen viillot. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Hiero mausteet lihan pintaan.
Määrä Ainesosa 1 kg possun suolalapaa 2 tl fenkolinsiemeniä 2 rkl timjamia hienonnettuna 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 2
Ruskista liha öljyssä pannulla molemmin puolin. Ruskista myös rasvakerros. Laita liha hieman lihapalaa suurempaan uunivuokaan. Kaada olut vuokaan. Laita liha uuniin 15 minuutiksi. Käännä liha ympäri ja laita taas uuniin 15 minuutiksi. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Hauduta 2 ½ tuntia. Käännä liha kypsennyksen puolivälissä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1/2 l tummaa lagerolutta - 3
Kuori ja halkaise perunat ja sipulit. Kuori ja lohko lanttu ja porkkanat suuriksi paloiksi. Laita vihannekset lihan kanssa vuokaan ja kypsennä vielä tunti.
Määrä Ainesosa 500 g (4-5 kpl) perunaa 4 kpl sipulia 200 g lanttua 2 kpl porkkanaa - 4
Viimeistele pata persiljalla ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukku persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
556
Energiaa kcal
2327
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,6 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
41,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
556
Energiaa kcal
2327
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
9,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
22,6 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
41,0 g
Proteiinia
2,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























