Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tunnetko varhaisperunan kesäheilat? Mukana uusia yllättäjiä

Teksti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.5.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Tilli on varhaisperunoiden tuttu kumppani, mutta vaihtelunhaluinen kokeilee rohkeasti muutakin. Anna savun maustaa varhaisperunat syleilyllään tai tahinin vietellä uusiin makuelämyksiin.

Savustamalla: varhaisperunat & savu

Savu tuo varhaisperunoihin kotoisan ja kesäisen maun. Kypsennä pestyt perunat savustuspussissa tai -pöntössä. Tarjoa savuperunat grilliruoan lisukkeena tai sujauta kalakeittoon tai salaattiin. Savupotut maistuvat mainioilta myös juhannuspöydässä sillileipien päälle viipaloituina.

Eksoottinen yhdistelmä: varhaisperunat & tahini

Ohenna murskatuista seesaminsiemenistä valmistettu tahini-tahna sitruunalla ja vedellä. Käytä perunasalaatin kastikkeena. Helppo dippi grillatuille perunoille syntyy sekoittamalla kermaviiliä, chiliä ja tahinia. Kokeileva kesäkokki lisää tahinia kattilaan keitettyjen pottujen joukkoon ja hyrskyttelee sekaisin.

Suven tunnetuin makupari: varhaisperunat & tilli

Mausta varhaisperunat itse tehdyllä tillisuolalla tai tarjoa uunissa paahdetut perunat tillituorejuuston kera. Hehkuvan vihreä perunasalaatti syntyy sekoittamalla raikas tillipesto keitettyihin varhaisperunoihin.

Tiesitkö perunasta?