Tunnetko varhaisperunan kesäheilat? Mukana uusia yllättäjiä

Teksti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.5.2019
|
Muokattu: 30.1.2025
Tilli on varhaisperunoiden tuttu kumppani, mutta vaihtelunhaluinen kokeilee rohkeasti muutakin. Anna savun maustaa varhaisperunat syleilyllään tai tahinin vietellä uusiin makuelämyksiin.

Savustamalla: varhaisperunat & savu

Savu tuo varhaisperunoihin kotoisan ja kesäisen maun. Kypsennä pestyt perunat savustuspussissa tai -pöntössä. Tarjoa savuperunat grilliruoan lisukkeena tai sujauta kalakeittoon tai salaattiin. Savupotut maistuvat mainioilta myös juhannuspöydässä sillileipien päälle viipaloituina.

Savustetut varhaisperunat

Savustetut varhaisperunat

arrow-right

Eksoottinen yhdistelmä: varhaisperunat & tahini

Ohenna murskatuista seesaminsiemenistä valmistettu tahini-tahna sitruunalla ja vedellä. Käytä perunasalaatin kastikkeena. Helppo dippi grillatuille perunoille syntyy sekoittamalla kermaviiliä, chiliä ja tahinia. Kokeileva kesäkokki lisää tahinia kattilaan keitettyjen pottujen joukkoon ja hyrskyttelee sekaisin.

Tahini-perunasalaatti

Tahini-perunasalaatti

arrow-right

Suven tunnetuin makupari: varhaisperunat & tilli

Mausta varhaisperunat itse tehdyllä tillisuolalla tai tarjoa uunissa paahdetut perunat tillituorejuuston kera. Hehkuvan vihreä perunasalaatti syntyy sekoittamalla raikas tillipesto keitettyihin varhaisperunoihin.

Tillisuola

Tillisuola

arrow-right

Tiesitkö perunasta?