Tahini-perunasalaatti
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Seesaminsiemenistä valmistettu tahini ja makeat viinirypäleet tuovat vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Ruokaisa salaatti on mainio lisuke grilliruoalle tai nuotiomakkaralle.
| 1 kg | varhaisperunoita |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 250 g | (½ rs) tummia viinirypäleitä |
| Tahinikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruuna (noin 1 dl sitruunanmehua) |
| 1 dl | tahinia |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
- 1.
Harjaa tai pese perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna niiden kuivahtaa kattilassa 5 minuuttia. Pilko perunat 2–4 osaan koosta riippuen. Pienimmät perunat voi jättää kokonaisiksi.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Huuhtele ja puolita rypäleet. Yhdistä isossa kulhossa perunat, sipulit, persilja ja rypäleet.
- 3.
Valmista kastike. Kuori ja raasta valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu. Lisää sitruunamehu ja tahini kulhoon. Surauta ainekset sekaisin. Ohenna vedellä ja mausta hunajalla, suolalla ja juustokuminalla.
- 4.
Sekoita kastike perunoihin. Anna salaatin maustua jääkaapissa 1 tunti.
Tahini-perunasalaatti
Seesaminsiemenistä valmistettu tahini ja makeat viinirypäleet tuovat vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Ruokaisa salaatti on mainio lisuke grilliruoalle tai nuotiomakkaralle.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | varhaisperunoita |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku persiljaa |
| 250 g | (½ rs) tummia viinirypäleitä |
Tahinikastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruuna (noin 1 dl sitruunanmehua) |
| 1 dl | tahinia |
| 1/2 dl | vettä |
| 1/2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | juustokuminaa |
Valmistus
- 1
Harjaa tai pese perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna niiden kuivahtaa kattilassa 5 minuuttia. Pilko perunat 2–4 osaan koosta riippuen. Pienimmät perunat voi jättää kokonaisiksi.
Määrä Ainesosa 1 kg varhaisperunoita - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Huuhtele ja puolita rypäleet. Yhdistä isossa kulhossa perunat, sipulit, persilja ja rypäleet.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku persiljaa 250 g (½ rs) tummia viinirypäleitä - 3
Valmista kastike. Kuori ja raasta valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu. Lisää sitruunamehu ja tahini kulhoon. Surauta ainekset sekaisin. Ohenna vedellä ja mausta hunajalla, suolalla ja juustokuminalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl sitruuna (noin 1 dl sitruunanmehua) 1 dl tahinia 1/2 dl vettä 1/2 rkl juoksevaa hunajaa 1/2 tl juustokuminaa 1 tl suolaa - 4
Sekoita kastike perunoihin. Anna salaatin maustua jääkaapissa 1 tunti.
Ravintosisältö
304
Energiaa kcal
1273
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
8,2 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
304
Energiaa kcal
1273
Energiaa kj
12,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,8 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
8,2 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























