Tahini-perunasalaatti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tahini-perunasalaatti

Tahini-perunasalaatti
Annokset
5
Valmistusaika
Useita tunteja
Seesaminsiemenistä valmistettu tahini ja makeat viinirypäleet tuovat vaihtelua kesäiseen perunasalaattiin. Ruokaisa salaatti on mainio lisuke grilliruoalle tai nuotiomakkaralle.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
varhaisperunoita
1 kpl
punasipuli
1
ruukku persiljaa
250 g
(½ rs) tummia viinirypäleitä

TAHINIKASTIKE

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
(noin 1 sitruuna) sitruunamehua
1 dl
tahinia
1/2 dl
vettä
1/2 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
juustokuminaa

Näin teet

1

Harjaa tai pese perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna niiden kuivahtaa kattilassa 5 minuuttia. Pilko perunat 2–4 osaan koosta riippuen. Pienimmät perunat voi jättää kokonaisiksi.

1 kg
varhaisperunoita
2

Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Huuhtele ja puolita rypäleet. Yhdistä isossa kulhossa perunat, sipulit, persilja ja rypäleet.

1 kpl
punasipuli
1
ruukku persiljaa
250 g
(½ rs) tummia viinirypäleitä
3

Valmista kastike. Raasta valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu. Lisää sitruunamehu ja tahini kulhoon. Surauta ainekset sekaisin. Ohenna vedellä ja mausta hunajalla, suolalla ja juustokuminalla.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 dl
(noin 1 sitruuna) sitruunamehua
1 dl
tahinia
1/2 dl
vettä
1/2 rkl
juoksevaa hunajaa
1/2 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
4

Sekoita kastike perunoihin. Anna salaatin maustua jääkaapissa 1 tunti.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 17.5.2019
Muokattu: 2.12.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g186 g
Proteiinia8 g41 g
Rasvaa12 g61 g
Kuituja5 g25 g
Energiaa kj1289 6446
Energiaa kcal308 1540

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja37 g186 g
Proteiinia8 g41 g
Rasvaa12 g61 g
Kuituja5 g25 g
Energiaa kj1289 6446
Energiaa kcal308 1540
Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.