Harjaa tai pese perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna niiden kuivahtaa kattilassa 5 minuuttia. Pilko perunat 2–4 osaan koosta riippuen. Pienimmät perunat voi jättää kokonaisiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Huuhtele ja puolita rypäleet. Yhdistä isossa kulhossa perunat, sipulit, persilja ja rypäleet.
Valmista kastike. Raasta valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu. Lisää sitruunamehu ja tahini kulhoon. Surauta ainekset sekaisin. Ohenna vedellä ja mausta hunajalla, suolalla ja juustokuminalla.
Sekoita kastike perunoihin. Anna salaatin maustua jääkaapissa 1 tunti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1289
308
12,2 g
1,8 g
37,2 g
11,2 g
5,0 g
8,2 g
0,0 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli