Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kalapuikot airfryerissa

Kalapuikot airfryerissa

timer-icon30 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Helpot itse tehdyt kalapuikot lohesta saavat rapean pinnan airfryerissa. Tarjoa kalapuikot klassisen ranskalaisen rémouladekastikkeen kanssa.

Ainekset

300 g
lohifileetä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
jauhettua valkopippuria
1/2 tl
paprikajauhetta
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
pankojauhoja

Rémouladekastike

1/4 kpl
pieni punasipuli
1/2 kpl
maustekurkku
1/4 kpl
ruukkua tilliä
1 rkl
kapriksia
1 dl
majoneesia
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
dijoninsinappia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohesta nahka. Leikkaa lohi 6–8 pitkulaiseksi annospalaksi. Ripottele suola lohipaloille.

300 g
lohifileetä (ruodotonta)
1/2 tl
suolaa
2

Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Riko muna toiselle lautaselle ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele lohet vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Kääntele lohet lopuksi pankojauhoissa.

1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
jauhettua valkopippuria
1/2 tl
paprikajauhetta
1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
pankojauhoja
3

Kypsennä kalapuikot airfryerissa 180 asteessa 12–15 minuuttia. Käännä puikot puolivälissä paistoa.

4

Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli (2 rkl). Hienonna maustekurkku (2 rkl), tilli (2 rkl) ja kaprikset. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.

1/4 kpl
pieni punasipuli
1/2 kpl
maustekurkku
1/4 kpl
ruukkua tilliä
1 rkl
kapriksia
1 dl
majoneesia
2 tl
sitruunanmehua
1 tl
dijoninsinappia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
5

Tarjoa kalapuikot rémouladekastikkeen ja esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.

Vinkki: Voit korvata pankojauhot korppujauhoilla.

Vinkki: Korvaa majoneesista puolet ranskankermalla tai kreikkalaisella jogurtilla, jos haluat siitä hieman kevyemmän.

Vinkki: Käytä lohipuikoissa halutessasi muita vaaleita kaloja, kuten ahventa, kuhaa tai turskaa.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 21.4.2025
|
Muokattu: 21.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

885

3700

62,5 g

7,0 g

41,5 g

2,5 g

2,5 g

38,5 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 kpl ruukkua tilliä,

1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli