
Kalapuikot airfryerissa
Ainekset
Rémouladekastike
Valmistus
Poista lohesta nahka. Leikkaa lohi 6–8 pitkulaiseksi annospalaksi. Ripottele suola lohipaloille.
Mittaa yhdelle lautaselle vehnäjauhot ja mausteet, sekoita hyvin. Riko muna toiselle lautaselle ja vatkaa se kevyesti haarukalla. Mittaa pankojauhot kolmannelle lautaselle. Kääntele lohet vehnäjauhoseoksessa, karista liika jauho pois. Pyöräytä ne sitten munassa, valuta ylimääräinen pois. Kääntele lohet lopuksi pankojauhoissa.
Kypsennä kalapuikot airfryerissa 180 asteessa 12–15 minuuttia. Käännä puikot puolivälissä paistoa.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipuli (2 rkl). Hienonna maustekurkku (2 rkl), tilli (2 rkl) ja kaprikset. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa.
Tarjoa kalapuikot rémouladekastikkeen ja esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.
Vinkki: Voit korvata pankojauhot korppujauhoilla.
Vinkki: Korvaa majoneesista puolet ranskankermalla tai kreikkalaisella jogurtilla, jos haluat siitä hieman kevyemmän.
Vinkki: Käytä lohipuikoissa halutessasi muita vaaleita kaloja, kuten ahventa, kuhaa tai turskaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
885
3700
62,5 g
7,0 g
41,5 g
2,5 g
2,5 g
38,5 g
2,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 kpl ruukkua tilliä,
1 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli