Nyt on söpöä! Leivo uudenlaiset joulutortut makeana ja suolaisena

Miten joulutortut taitellaan tänä vuonna? Söpöiksi sydämiksi tietenkin! Suolaisten herkkujen ystävä tekee minikokoiset suolaiset joulutortut, joissa maistuu täyteläinen lohitahna.

Joulutortut tehdään tavanomaisesti torttutaikinasta. Torttutaikina on nimensä mukaisesti erityisen hyvä joulutorttuihin, sillä se kohoaa kauniisti paiston aikana. Hieman ohuemmaksi kaulitusta lehtitaikinasta voi myös leipoa herkullisen lehteviä torttuja.

Torttuihin sopivat, pakasteena myytävät taikinat sulatetaan pakkauksen ohjeen mukaan ennen leipomista. Joulutorttujen muotoilun jälkeen ne paistetaan uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Makeat joulutortut saavat herkullisen ilmeen, kun niiden päälle siivilöidään tomusokeria ennen tarjoamista. Paista perinteiset joulutortut eli tähtitortut tai kokeile uudenlaisia taitteluja.

Teksti: Outi Vartiainen
17.11.2025 | Päivitetty 17.11.2025

Uudenlaiset joulutortut ihastuttavat ulkonäöllään

Sydämenmuotoiset joulutortut hurmaavat jokaisen. Nämä tortut tehdään lehtitaikinasta ja paistonkestävästä marmeladista. Tortut saavat muotonsa, kun taikina leikataan suikaleiksi, jotka käännetään sydämen muotoon. Torttujen sivuille kiinnitettävät cocktailtikut pitävät huolen, että tortut säilyttävät muotonsa paiston aikana.

Suolaiset joulutortut täytetään paiston jälkeen

Minikokoiset joulutortut ovat ihana suupala loppuvuoden juhlahetkiin. Sulatettu lehtitaikina leikataan pieniksi neliöiksi, jotka taitellaan tavallisen tähtitortun tapaan. Tortut täytetään vasta paiston jälkeen täyteläisellä lohitahnalla, joka saa raikasta makua piparjuuresta. Näitä pieniä herkkupaloja tekee mieli napostella useampikin!

Lisää ideoita joulutorttuihin

Lisää herkullisia joululeivonnaisia