Viikon ruokalista, vko 48: Lähde Välimeren makumatkalle

Tällä viikolla iloa ruokalistalle tuovat Välimeren keittiöiden inspiroimat ruoat. Luvassa on raikkaita makuja ja ripaus aurinkoa lautasella!

Viikko 48

Teksti: Yhteishyvän toimitus
21.11.2025 | Päivitetty 21.11.2025

Maanantai

Perinteinen kreikkalainen salaatti saa ruokaisuutta, kun lisäät sen kylkeen paistettua lohta. Kokeile myös avokadoa tuomaan salaattiin pehmeää makua ja täyteläisyyttä.

Tiistai

Lasagne valmistuu vain puolessa tunnissa, kun teet sen näppäränä pannuversiona.

Keskiviikko

Sitruunainen tofupasta hurmaa kermaisella kastikkeella ja pirteällä mausteisuudella.

Torstai

Torstaina paistetaan kasvismunakas. Kurkkaa ensin, onko jääkaappiin jäänyt jämäkasviksia, jotka sopisivat munakastäytteeksi. Hyvä täyte syntyy vaikkapa herkkusienistä, paprikasta ja ruohosipulista.

Perjantai

Pakastepatongit muuttuvat italialaiseksi herkuksi, kun täytät ne salamilla, mozzarellalla ja punasipulilla. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi raikas appelsiinisalaatti.

Lauantai

Lauantaina makumatka suuntaa Espanjaan, kun ruokalistalla on mureaa seitiä ja paprikakastiketta. Tarjoa kylkeen rapeita lohkoperunoita.

Sunnuntai

Helppo kanavuoka saa makua tomaateista, yrttimaustetuista oliiveista ja fetajuustosta – kuin istuisit kreikkalaisessa tavernassa.

Katso lisää reseptejä herkullisiin ruokiin