Paloittele suklaa kulhoon. Sulata rasva kattilassa tai mikrossa ja kaada suklaan päälle. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sekoita sokerit suklaaseokseen. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Sekoita munat yksitellen taikinaan.
Yhdistä vehnäjauho ja kaakaojauhe. Siivilöi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 19 x 24 cm) ja paista 175-asteisessa uunissa 20−25 minuuttia. Brownie saa jäädä sisältä taikinamaiseksi.
Valmista kuorrute. Paloittele suklaa ja sulata varovasti mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki. Yhdistä mascarpone ja tomusokeri. Sekoita suklaa ja kahvi mascarponeen.
Kuorruta brownie jäähtyneenä. Laita jääkaappiin vetäytymään yön yli tai vähintään 4 tunniksi. Halutessasi koristele esimerkiksi granaattiomenansiemenillä, rouhitulla suklaalla tai pähkinöillä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
508
2125
31,8 g
19,1 g
47,9 g
38,0 g
2,4 g
6,6 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
granaattiomenansiemeniä, rouhittua suklaata tai pähkinöitä .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli