Paloittele suklaa. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa ja sekoita, kunnes se sulaa. Sekoita sokeri suklaaseokseen ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Pese appelsiinit, raasta kuori (½ rkl) ja purista mehu. Sekoita suklaaseos, 1 ½ dl mehua ja munat varovasti jauhoseokseen. Jaa taikina muffinivuokiin. Säästä kuoriraaste kuorrutukseen.
Paista muffineja 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla. Muffinit ovat kypsiä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna jäähtyä.
Tee kuorrute. Vatkaa pehmeä rasva ja tomusokeri kulhossa. Sekoita tuorejuusto joukkoon. Mausta kuoriraasteella ja mehulla (2 rkl). Värjää kuorrute halutessasi pienellä määrällä elintarvikeväriä.
Pursota kuorrute muffineille.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
425
1778
21,7 g
9,9 g
48,3 g
35,8 g
2,3 g
7,8 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 rkl veriappelsiinin raastettua kuorta,
0,5 tl punaista geeliväriä,
12 kpl Amerikan muffinivuokaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli