Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhteishyvä antaa puheenvuoron yksinasuville suomalaisille – tutustu uusimpaan lehteen

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 26.3.2021
|
Muokattu: 20.4.2021
1,2 miljoonaa suomalaista asuu yksin ja määrä vain kasvaa. Uusin Yhteishyvä kertoo, millaisia ihmisiä tähän väestöryhmään kuuluu. Lehdessä myös vieraillaan Atrian broileritilalla, kuullaan Antti Tuiskun arjesta, valmistetaan simpukoita sekä kurkistetaan Itä-Suomen mahtavimman hotelliin Puijonsarveen.

Yksinasuvat eivät ole kokoelma yksilöitä, jotka voitaisiin niputtaa yhteen. Yksinasuvat ovat kaikenikäisiä ja edustavat eri siviilisäätyjä, he asuvat kaupungeissa ja maalla. He voivat pääosin yhtä hyvin kuin muukin väestö, mutta heidän asemassaan on myös epäkohtia. Uusimmassa Yhteishyvässä ääneen pääsevät Reetta, 23, Jussi, 44 ja Sirpa, 64.

”Me emme aina voi elämässä varmistaa rinnallemme toista ihmistä. Mutta me voimme yksin eläessämme olla itsellemme lempeitä ystäviä, puhua itsellemme kauniisti ja kannustavasti”, muistuttaa myös Yhteishyvän kolumnisti Sirpa Kähkönen.

Suvi Rantala kasvattaa yksin broilereita sukutilallaan Lapualla. Hän haluaa lisätä tuotannon läpinäkyvyyttä ja on ollut mukana kehittämässä konseptia, joka kertoo kuluttajalle, mistä hänen ostamansa liha on peräisin.

Pop-tähti Antti Tuisku kertoo Yhteishyvän jutussa, miten pedantti hän on arkisissa askareissaan. Tuisku myös paljastaa hipelöivänsä erilaisia siivousaineita kaupan hyllyväleissä.

Ruoanlaitto on Saku Tuomiselle tapa rentoutua. Hän kannustaa myös kiireisiä lapsiperheitä miettimään ruokailuun liittyviä käytäntöjä: Saako pöydässä käyttää laitteita? Entä mistä puhutaan?

Millaisia ovat sairaalaklovnien työpäivät? Eteen tulee väistämättä vaikeita asioita ja raskaita hetkiä. Lehden jutussa klovnit kertovat, mikä silloin auttaa klovneja jaksamaan.

Lehdessä mukana myös keväisiä reseptejä kuten lohi-parsapiirakka, vihreä shakshuka, uusia ideoita sesongin kalasta ja mangojuustokakkua.

Yhteishyvä-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa, joka toinen kuukausi. Suuren painosmääränsä vuoksi lehti jaetaan useana eri päivänä: 26.3.–31.3.2021.

Lue Yhteishyvän juttuja

Osallistu lukija- tai ristikkokilpailuun