- Hotellin ravintolassa ympäristövastuullisuus näkyy lähi- ja luomutuotteiden valikoimassa. Niiden määrää lisätään vuosittain, samoin kuin ympäristömerkittyjen tuotteiden osuutta. Ruokalistalla on aina myös kasvisvaihtoehto.
- Huonesiivouksessa käytetään ympäristömerkittyjä pesuaineita sekä ympäristöä säästäviä työmenetelmiä. WC- ja talouspaperit ja paperipyyhkeet ovat ympäristömerkittyjä tuotteita.
- Hotellissa säästetään energiaa käyttämällä led-valoja, energiansäästölamppuja, liikkeentunnistusta ja ajastusta valaisimissa. Hotellilla on toimintamalli tyhjillään olevien huoneiden lämmityksen, ilmanvaihdon ja ilmastoinnin säätämiseksi mahdollisimman energiatehokkaaksi.
- Hotellin jätteet lajitellaan tehokkaasti ja uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen sopivat jätelajit ohjataan oikeisiin osoitteisiin. Hotellivieraille halutaan tehdä kierrättämisestä mahdollisimman helppoa, ja huoneissa on lajitteluroskikset. Jokaisessa kylpyhuoneessa ja wc:ssä on roskakori.
- Veden säästötoimia ei asiakas usein edes huomaa. Uudet wc-istuimet kuluttavat vettä enintään 6 litraa huuhtelukerralla, ja suurimmassa osassa suihkuja virtaama on enintään 9 litraa minuutissa. Asiakas voi itse vaikuttaa veden säästöön pyykin määrällä. Jättämällä pyyhkeen kylpyhuoneen naulakkoon voi viestittää henkilökunnalle, että käyttää sitä toisenkin päivän.
- Bussi, juna, metro ja polkupyörä ovat ekologisia tapoja liikkua. Asiakasta autetaan ympäristöystävällisten kulkuneuvojen valinnassa. Monista Sokos Hotelleista voi lainata polkupyöriä, ja vastaanotosta osataan antaa vinkkejä pyöräreitteihin.
Kaunis sisustus on monelle matkustajalle tärkeä kriteeri hotellihuoneen valinnassa. Myös vastuullisuusasioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kuva on Original Sokos Hotel Puijonsarven sviitistä.