Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaunis sisustus on monelle matkustajalle tärkeä kriteeri hotellihuoneen valinnassa. Myös vastuullisuusasioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kuva on Original Sokos Hotel Puijonsarven sviitistä.

Lähiruokaa aamiaisella ja vettä säästävät wc-istuimet – hotelleissa tehdään vastuullisuustekoja, joita asiakas ei välttämättä edes huomaa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Jaanis Kerkis
Julkaistu: 4.5.2021
|
Muokattu: 25.5.2021
Siistien huoneiden, hyvien sänkyjen ja monipuolisen aamiaisen lisäksi majapaikan valinnassa voi kiinnittää huomiota vastuullisuuteen. Sokos Hotels -hotelleissa tehdään paljon työtä asian eteen.
  1. Hotellin ravintolassa ympäristövastuullisuus näkyy lähi- ja luomutuotteiden valikoimassa. Niiden määrää lisätään vuosittain, samoin kuin ympäristömerkittyjen tuotteiden osuutta. Ruokalistalla on aina myös kasvisvaihtoehto.
  2. Huonesiivouksessa käytetään ympäristömerkittyjä pesuaineita sekä ympäristöä säästäviä työmenetelmiä. WC- ja talouspaperit ja paperipyyhkeet ovat ympäristömerkittyjä tuotteita.
  3. Hotellissa säästetään energiaa käyttämällä led-valoja, energiansäästölamppuja, liikkeentunnistusta ja ajastusta valaisimissa. Hotellilla on toimintamalli tyhjillään olevien huoneiden lämmityksen, ilmanvaihdon ja ilmastoinnin säätämiseksi mahdollisimman energiatehokkaaksi.
  4. Hotellin jätteet lajitellaan tehokkaasti ja uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen sopivat jätelajit ohjataan oikeisiin osoitteisiin. Hotellivieraille halutaan tehdä kierrättämisestä mahdollisimman helppoa, ja huoneissa on lajitteluroskikset. Jokaisessa kylpyhuoneessa ja wc:ssä on roskakori.
  5. Veden säästötoimia ei asiakas usein edes huomaa. Uudet wc-istuimet kuluttavat vettä enintään 6 litraa huuhtelukerralla, ja suurimmassa osassa suihkuja virtaama on enintään 9 litraa minuutissa. Asiakas voi itse vaikuttaa veden säästöön pyykin määrällä. Jättämällä pyyhkeen kylpyhuoneen naulakkoon voi viestittää henkilökunnalle, että käyttää sitä toisenkin päivän.
  6. Bussi, juna, metro ja polkupyörä ovat ekologisia tapoja liikkua. Asiakasta autetaan ympäristöystävällisten kulkuneuvojen valinnassa. Monista Sokos Hotelleista voi lainata polkupyöriä, ja vastaanotosta osataan antaa vinkkejä pyöräreitteihin.

Matkustajat kokevat Sokos Hotellit vastuullisiksi. Kuluttajat äänestivät Sokos Hotels -ketjun yhdeksännen kerran peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjuksi vuosittaisessa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa.

Tutustu hotelleihin osoitteessa www.sokoshotels.fi.

Lue lisää kotimaan matkailusta