Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suomalaiset löysivät Suomen, mutta matkailuala vaatii myös kehittämistä

Teksti:
Veli-Pekka Ääri
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 26.5.2021
|
Muokattu: 27.9.2021
”Kun kotimaan matkailuaarteista on saatu maistiaisia, niistä voi tulla pysyviä suosikkeja ulkomaan reissujen rinnalle”, kirjoittaa päätoimittaja Veli-Pekka Ääri Yhteishyvän pääkirjoituksessa.

Mitä korkeammalta aurinko paistaa, sitä enemmän silmät hymyilevät. Pandemia tai ei, tänä kesänä mennään niin, että lahkeet lepattavat.

Itselleni tärkeä kesäloman startti on jo vuosien ajan ollut museoautoilla ajettava Suur-Saimaan Ympäriajo. Olen kiertänyt Saimaan yli kymmenen kertaa. Menopelinä on ollut museoautoja vuosikymmenten 1930 ja 1970 väliltä. Tänä kesänä olisimme osallistuneet ensimmäistä kertaa jälkikasvun kanssa useammalla autolla. Pandemia kuitenkin estää tapahtuman järjestämisen, joten toiveet siirtyvät seuraavaan vuoteen. Joka tapauksessa kotimaata kierretään omatoimisesti ja hyvillä mielin.

Kesäkuun Yhteishyvässä 3/2021 keskitymme avaamaan kotimaanmatkailua. Viimeisten vuosien ajan kotimaan matkailutrendi on ollut nouseva, mutta vasta viime kesä räjäytti potin: koronan myötä suomalaiset löysivät Suomen. Kun kotimaan aarteista on saatu maistiaisia, niistä voi tulla pysyviä suosikkeja ulkomaan reissujen rinnalle.

Matkailuala vaatii kuitenkin kehittämistä. Rikkumaton rauha, hiljaisuus ja luonto ovat Suomen valttikortteja niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin matkaajille, mutta niiden ohella tarvitaan palveluja, hyviä liikenneyhteyksiä ja markkinointia.

”Välillä on mukava kellahtaa puhtaisiin lakanoihin.”

Vaikka luonnossa samoilussa ja mökki- tai telttamajoituksessa on oma taikansa, välillä on mukava kellahtaa puhtaisiin lakanoihin ja astella aamun sarastaessa hotellin aamiaishuoneeseen. Runsas tarjonta paikallisine herkkuineen on paras tankkaus uuteen lomapäivään.

Kuluttajat äänestivät oman Sokos Hotels -ketjumme jo yhdeksännen kerran peräkkäin Suomen vastuullisimmaksi hotelliketjuksi vuosittaisessa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa. Se kertoo pitkäjänteisestä vastuullisuustyöstä ja siitä, että te asiakasomistajat olette tälläkin saralla sitoutuneet rakentamaan kanssamme missiomme mukaisesti Suomesta parasta paikkaa elää.

Tämä on minulle päätoimittajana viimeinen Yhteishyvän pääkirjoitus. Jatkan työuraani seuraaviin seikkailuihin. En kuitenkaan usko, että kovin kauas teistä osuuskaupan jäsenistä pääsen tai edes haluaisin päästä. Teidän lukuisat arvokkaat palautteenne ovat pitäneet jalkani tukevasti kiinni asiakasomistajien arjessa.

Kiitokset kaikille teille yhteisistä vuosista ja parasta mahdollista kesää hienossa kotimaassamme!

Veli-Pekka Ääri

päätoimittaja

Lue kesäkuun Yhteishyvän juttuja

Aikaisempia pääkirjoituksia