Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sirpa Kähkönen on historiallisiin ja yhteiskunnallisiin aiheisiin keskittynyt kirjailija.

Yhteishyvän kolumnisti Sirpa Kähkönen voitti kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 30.11.2023
|
Muokattu: 1.12.2023
Teoksessaan 36 uurnaa - väärässä olemisen historia Sirpa Kähkönen käsittelee vaikeaa äitisuhdettaan.

Yhteishyvän kolumnisti Sirpa Kähkönen on voittanut kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon 2023 teoksellaan 36 uurnaa – väärässä olemisen historia.

Palkinnonsaajan valinnut tanssitaiteilija Jorma Uotinen kuvaili teosta hallituksi, tarkkanäköiseksi, oivaltavaksi ja tunnustukselliseksi. Kirja käsittelee Kähkösen vaikeaa äitisuhdetta.

”Tekijällä on kyky katsoa elämää, toista ihmistä ymmärtävästi ja lempeästi ilman kaunaa tai katkeruutta”, Uotinen kuvailee perusteluissaan.

”Kirjan vaikutus on verrattavissa tarkoin tähdättyyn nyrkiniskuun. Kirja ei ole jättänyt minua rauhaan, törmäilen jatkuvasti omiin tunnelukkoihini."

Kähkönen kertoo, että pystyi kirjoittamaan äitisuhteestaan vasta äitinsä kuoltua vuonna 2022.

"Kun tein tätä kirjaa, laitoin peliin kaikki voimavarani ja koko luomiskykyni. Nyt sisälläni on hiljaisuus", hän kuvailee.

Helsinkiläinen kirjailija on saanut aikaisemminkin tunnustusta työstään lukuisten kirjallisuuspalkintojen muodossa. Kähkönen on toiminut Yhteishyvän kolumnistina vuodesta 2021.

Tiesithän, että voit ostaa kirjan prisma.fi:stä itsellesi tai joululahjaksi.

Lue Sirpa Kähkösen kolumneja

Lisää aiheesta