Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Yrttiset lihapullat tomaattikastikkeessa

Yrttiset lihapullat tomaattikastikkeessa

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Lihapullat saavat herkullista yrttistä vivahdetta lehtipersiljasta. Koko perheelle maistuvat lihapullat hautuvat mehevän kypsiksi maukkaan täyteläisessä tomaattikastikkeessa.

Ainekset

2 kpl
sipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku lehtipersiljaa
1/2 rkl
rypsiöljyä
780 g
(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1 1/2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
oreganoa
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
korppujauhoja
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
kananmuna
400 g
(1 pkt) jauhelihaa 10 %

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Hienonna persilja. Ota puolet lehtipersiljasta talteen koristelua varten. Kuullota valkosipuli ja puolet sipulista öljyssä kattilassa. Sekoita joukkoon tomaattimurska, tomaattipyree, etikka, oregano ja suola. Jätä hautumaan kannen alle miedolle lämmölle.

2 kpl
sipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1
ruukku lehtipersiljaa
1/2 rkl
rypsiöljyä
780 g
(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1 1/2 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
oreganoa
1/4 tl
suolaa
2

Valmista lihapullat. Sekoita korppujauhot ja 1 dl kermaa. Anna turvota pari minuuttia. Sekoita joukkoon loput sipulit, persilja, mausteet ja muna. Lisää lopuksi jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 20 kpl).

1/2 dl
korppujauhoja
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1 kpl
kananmuna
400 g
(1 pkt) jauhelihaa 10 %
3

Ruskista lihapullien pinta paistokasarissa.

4

Sekoita tomaattikastikkeen joukkoon loppu kerma. Kaada kastike lihapullien päälle paistokasariin. Hauduta lihapullia kannen alla miedolla lämmöllä noin 15−20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Koristele lehtipersiljalla. Tarjoa täysjyväpastan kanssa.

Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.2.2021
|
Muokattu: 24.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

391

1633

20,0 g

8,5 g

19,5 g

14,5 g

6,8 g

27,3 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukku lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli