Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Appelsiinikeksit

Fork and knife
18 Kappaletta
Fork and knife
18 Kappaletta
Itse tehdyt appelsiinikeksit sopivat vaikka lahjaksi.

Ainekset

Keksipohjat

2 kpl
Kananmunaa
3/4 dl
(3/4 dl) sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
25 g
Voita

Täyte

1 1/2 dl
Appelsiinimarmeladia
1/2 dl
Vettä
1 dl
Hyytelösokeria

Kuorrutus

150 g
Tummaa suklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista appelsiinihyytelö. Kiehauta marmeladi ja vesi. Lisää hyytelösokeri sekoittaen. Kiehauta uudelleen ja kaada uunivuokaan (halk. n. 23 cm). Hyydytä viileässä.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja sulatettu voi. Voitele muffinivuoat. Lusikoi noin 1,5 rkl taikinaa vuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Irrota pohjat jäähtymään.

Ota appelsiinihyytelöstä hieman keksipohjia pienempiä kiekkoja. Aseta hyytelökiekko keksipohjalle. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lusikoi suklaata keksien päälle. Tee haarukalla raitoja suklaan pintaan. Anna jähmettyä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.12.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

127

532

4,3 g

2,2 g

19,8 g

17,0 g

0,6 g

1,7 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli