Kuinka hauska idea! Joulupöydän kahvikakun voi tehdä näinkin

Maistuisiko jouluna uudenlainen kahvikakku eli kuivakakku? Tässä parhaat ideat, joista yksi todella yllättää!

Kuivakakut eli kahvikakut kuuluvat monen kahvipöytään joulun aikaan. Perinteiset kakut kuten maustekakku, taatelikakku, piimäkakakku ja hedelmäkakku maistuvat monelle, mutta olisiko tänä jouluna aika kokeilla jotakin uutta?

Teksti: Outi Vartiainen
18.11.2025 | Päivitetty 18.11.2025

Viimeistele kuivakakku raikkaalla kuorrutuksella

Leivo kahvikakkuun luumun ja kardemumman maut. Suorakaiteen muotoisessa leipävuoassa paistettu kakku on näyttävä tarjottava, kun pursotat kakkuviipaleiden päälle raikasta rahkavaahtoa.

Yhdistä kahvikakku ja juustokakku

Kahvikakun näköinen upside down -kakku on todellinen yllättäjä: leikatessa suklaisen kakkukerroksen alta paljastuukin juustokakku! Tee kakku tarjoilua edeltävänä päivänä, niin kirsikkainen täyte ehtii hyytymään kunnolla.

Tee hedelmäkakusta modernimpi versio

Klassinen hedelmäkakku saa uuden ilmeen kanelille maistuvasta kuorrutteesta ja runsaasta koristelusta. Englantilainen hedelmäkakku kostutetaan paiston jälkeen appelsiinimehulla tai konjakilla, mikä takaa mehevän lopputuloksen. Kakku vain paranee, kun se saa tekeytyä pari päivää leipomisen jälkeen.

Mausta kahvikakku hittitahnalla

Trendikäs keksilevite tekee perinteisestä taatelikakusta erityisen ajankohtaisen herkun. Ja mikä parasta, keksilevite sopii notkistettuna myös keksi-taatelikakun kuorruttamiseen.

Lisää taatelikakkuun meheviä makuja

Appelsiini tuo taatelikakkuun raikkaan hedelmäistä aromia. Kakkua leikatessa paljastuu mehevä yllätys: vaniljainen tuorejuustoraita.

Piilota kuivakakkuun makeita sattumia

Suklaarusinakakku on perinteisen rusinakakun ja suklaakakun herkullinen yhdistelmä. Kakku säilyy jääkaapissa jopa pari viikkoa, joten voit leipoa sen hyvissä ajoin etukäteen.

Lisää ideoita joululeivonnaisiin