Lasista valmistetaan niin piirakka- kuin uunivuokiakin. Ne voivat olla kirkkaita tai värjättyjä. Vuokia löytyy monen kokoisina ja muotoisina. Lasi on myös helppohoitoinen materiaali.
Kirkkaan lasivuoan etuna on, että näkee milloin piirakka, paistos tai laatikko on pohjaa myöten kypsä. Lasia voi käyttää myös mikroaaltouunissa. Lasisessa vuoassa voi säilyttää tai jopa pakastaa leivonnaiset tai paistokset.
Lasi ei kestä äkkinäisiä lämpötilan vaihteluita, joten vuoka pitää jäähdyttää ennen pakastamista ja antaa lämmetä pakastamisen jälkeen ennen uuniin laittoa. Kuumaa astiaa ei saa laittaa kylmälle teräspöydälle.
Vuoan kanssa voi käyttää metallisia, muovisia ja puisia työvälineitä, mutta naarmuja on silti syytä varoa.
Lasiset vuoat voi huoletta pestä koneessa. Kiinnitarttunut ruoka kannattaa liottaa ennen varsinaista pesua astianpesuaineliuoksella.
Vuoka voidellaan ruoan tarttumisen estämiseksi.