”Etenkin nuoremmat asiakkaat ovat hyvin tarkkoja siitä, millaista kalaa lautaselleen valitsevat. Merkinnät tiskillä ja pakkauksissa kasvattavat osaltaan kiinnostusta ja kysymyksiä”, kertoo Food Market Herkku Helsingin osastopäällikkö Dan Sörensen.
Food Market Herkun kalatiskillä on ainoana suomalaisena kauppaketjuna MSC-sertifikaatti. Tietoisuus ylikalastuksen riskeistä on kasvanut kuluttajien keskuudessa ja vastuullisesta kalasta tulee asiakkailta yhä enemmän kysymyksiä. MSC-sertifikaatti lupaa, että kala on pyydetty ekologisesti kestävällä tavalla.
Lue myös: MSC-sertifioitu kala on ekologisesti kestävä valinta
Kaupaksi menee eniten kasvatettua lohta. MSC-merkityistä kaloista myydyimmät ovat kuningaskampela, turska ja puna-ahven. Lisäksi kalatiskillä noudatetaan S-ryhmän kalatuotteiden hankintaa koskevat kriteereitä eikä myyntiin hyväksytä uhanalaisiksi tai vaarantuneiksi luokiteltuja lajeja.