Pingota irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata rasva ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele seos vuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.
Vatkaa vispikermaa kulhossa. Kun vaahto alkaa muodostua, lisää sokeri. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Paloittele tumma suklaa mikronkestävään kulhoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita sula suklaa joukkoon. Nostele puolet kermavaahdosta suklaaseokseen, säästä puolet valkosuklaatäytteeseen. Kääntele tasaiseksi, mutta älä sekoita liikaa, ettei vaahto laske. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta ja laita jääkaappiin.
Paloittele valkosuklaa puhtaaseen mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla välillä sekoitellen. Laita tuorejuusto kulhoon ja sekoita sula valkosuklaa joukkoon. Nostele loppu kermavaahto suklaaseokseen ja kääntele sekaisin. Levitä seos vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta, peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi.
Tarkista, että täytteet ovat jähmettyneet, ennen kuin poistat vuoan reunan. Pyöräytä tarvittaessa reunan ja kakun välissä ohutta lastaa, niin reuna irtoaa siististi. Siirrä kakku tarjoiluvadille ja koristele murustetulla suklaamunalla, -patukalla ja makeisilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
497
2078
36,9 g
19,7 g
35,2 g
29,6 g
2,1 g
5,4 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
10 kpl pientä suklaamakeista (Kinder).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli