Kuori banaanit ja soseuta haarukalla. Sekoita joukkoon mämmi, munat sekä keskenään sekoitetut kaakaojauhe ja jauhot.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (18 x 24 cm). Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Brownie saa jäädä keskeltä kosteaksi. Anna jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti.
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita tuorejuusto, voi ja tomusokeri. Lisää suklaa. Levitä kuorrute jäähtyneen brownien päälle. Siirrä jääkaappiin vähintään tunniksi, jotta kuorrute jähmettyy helposti leikattavaksi.
Leikkaa brownie paloiksi ja koristele puolitetuilla tai rouhituilla suklaamunilla.
Vinkki: Leivo brownie jo edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä taikinaan ylikypsät banaanit.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
123
516
5,7 g
3,0 g
14,8 g
9,2 g
1,9 g
2,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
pieniä suklaamunia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli