Kuumenna 1 dl kermaa ja paloiteltu suklaa paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen. Kun suklaa on sulanut, nosta seos liedeltä ja lisää siihen loppu kerma. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
Vaahdota suklaa-kermaseos sähkövatkaimella pehmeäksi. Lisää kardemumma ja mämmi. Sekoita tasaiseksi. Laita mousse pursotinpussiin ja pursota annosmaljoihin. Koristele suklaalastuilla. Tarjoa halutessasi vadelmia lisukkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
371
1552
27,0 g
17,5 g
26,3 g
17,5 g
3,3 g
3,5 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Kardemummaa,
Suklaalastuja,
Vadelmia, halutessasi.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli