Milloin viimeksi teit kermaperunoita? Kermaperunat on mitä herkullisin mutta myös edullinen lisuke, jota voi tarjota sekä arkena että juhlahetkissä. Yksinkertaisimmillaan kermaperunoiden valmistamiseen tarvitaan vain perunoita, kermaa, suolaa ja mustapippuria. Juustolla, yrteillä, sipulilla ja valkosipulilla perunoihin saa helposti uusia makuvivahteita. Ja mikä parasta, kermaperunat sopii lisukkeeksi monille ruoille. Tarjoa ne esimerkiksi murean sisäpaistin, paistetun kuhan tai broilerin fileepihvien kanssa.
Näin valmistat täydelliset kermaperunat
Kun muistat muutaman niksin, kermaperunoista tule aina herkullisia. Käytä kermaperunoihin jauhoista perunalajiketta, niin lopputuloksesta tulee ihanan pehmeä. Myös yleisperunoita voi käyttää, jos haluat, että perunat säilyvät hieman kiinteämpinä. Muista kiinnittää huomiota myös kermaan. Valitse hyvin kuumennusta kestävä kerma, joka ei juoksetu pitkässäkään haudutuksessa. Kuohukerma on varma valinta, joka takaa myös lopputuloksen täyteläisyyden. Tarkkaile kermaperunoita paiston aikana ja peitä pinta tarvittaessa foliolla, jos se alkaa tummua liikaa. Kermaperunat ovat valmiita, kun haarukka uppoaa niihin vaivattomasti. Muista siis malttaa kypsentää perunoita tarpeeksi kauan.


































