Ananas-pekonivartaat
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Suolaisen ja makean liitto toimii herkullisesti grillivartaissa, joihin tikutetaan pekoniin käärittyjä reiluja ananaspaloja.
| 340 g | (2 pkt, à 170 g) pekonia |
| 1 kpl | ananas |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 dl | bbq-kastiketta |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
| grillitikkuja | |
- 1.
Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
- 2.
Laske pekoniviipaleet. Puolita tai halkaise ananas ja leikkaa kuori pois. Poista ananaksen kova keskusta. Leikkaa ananaksesta yhtä monta, noin 4 cm:n kuutiota, kuin pekoniviipaleita on.
- 3.
Hienonna chili ja korianteri. Laita ananaskuutiot kulhoon ja sekoita chili, korianteri ja öljy joukkoon.
- 4.
Kääri yksi pekoniviipale tiiviisti jokaisen ananaspalan ympärille. Työnnä noin 4 palaa yhteen grillitikkuun.
- 5.
Yhdistä kastikkeen ainekset. Sivele reilusti kastiketta vartaiden pintaan ja säästä loppu kastike. Anna vartaiden maustua viileässä 1 tunti.
- 6.
Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella tai grillin keskilämmöllä kauttaaltaan niin, että pekoni rapeutuu ja ruskistuu. Kääntele vartaita useita kertoja grillauksen aikana ja sivele samalla pintaan hieman lisää marinadia.
Ananas-pekonivartaat
Suolaisen ja makean liitto toimii herkullisesti grillivartaissa, joihin tikutetaan pekoniin käärittyjä reiluja ananaspaloja.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 340 g | (2 pkt, à 170 g) pekonia |
| 1 kpl | ananas |
| 1 kpl | punainen chili |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Kastike | |
| 2 dl | bbq-kastiketta |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| grillitikkuja | |
Valmistus
- 1
Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa grillitikkuja - 2
Laske pekoniviipaleet. Puolita tai halkaise ananas ja leikkaa kuori pois. Poista ananaksen kova keskusta. Leikkaa ananaksesta yhtä monta, noin 4 cm:n kuutiota, kuin pekoniviipaleita on.
Määrä Ainesosa 340 g (2 pkt, à 170 g) pekonia 1 kpl ananas - 3
Hienonna chili ja korianteri. Laita ananaskuutiot kulhoon ja sekoita chili, korianteri ja öljy joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl punainen chili 1 kpl ruukku korianteria 1 rkl rypsiöljyä - 4
Kääri yksi pekoniviipale tiiviisti jokaisen ananaspalan ympärille. Työnnä noin 4 palaa yhteen grillitikkuun.
Määrä Ainesosa 340 g (2 pkt, à 170 g) pekonia 1 kpl ananas grillitikkuja - 5
Yhdistä kastikkeen ainekset. Sivele reilusti kastiketta vartaiden pintaan ja säästä loppu kastike. Anna vartaiden maustua viileässä 1 tunti.
Määrä Ainesosa 2 dl bbq-kastiketta 1/2 dl rypsiöljyä - 6
Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella tai grillin keskilämmöllä kauttaaltaan niin, että pekoni rapeutuu ja ruskistuu. Kääntele vartaita useita kertoja grillauksen aikana ja sivele samalla pintaan hieman lisää marinadia.
Lisää vartaisiin viipaloituja kasviksia, vaikkapa paprikaa ja sipulia.
Ravintosisältö
511
Energiaa kcal
2140
Energiaa kj
49,2 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,7 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
511
Energiaa kcal
2140
Energiaa kj
49,2 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,7 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
1,7 g
Kuituja
8,8 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: grillitikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























