Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.
Laske pekoniviipaleet. Puolita tai halkaise ananas ja leikkaa kuori pois. Leikkaa ananaksesta yhtä monta, noin 3–4 cm:n kuutiota, kuin pekoniviipaleita on. Poista samalla ananaksen kova keskusta.
Hienonna chili ja korianteri. Laita ananaskuutiot kulhoon ja sekoita chili, korianteri ja öljy joukkoon.
Kääri yksi pekoniviipale tiiviisti jokaisen ananaspalan ympärille. Työnnä noin 4 palaa yhteen grillitikkuun.
Yhdistä kastikkeen ainekset. Sivele reilusti kastiketta vartaiden pintaan ja säästä loppu kastike. Anna vartaiden maustua viileässä 1 tunti.
Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella tai grillin keskilämmöllä kauttaaltaan niin, että pekoni rapeutuu ja ruskistuu. Kääntele vartaita useita kertoja grillauksen aikana ja sivele samalla pintaan hieman lisää marinadia.
Vinkki! Lisää vartaisiin viipaloituja kasviksia, vaikkapa paprikaa ja sipulia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1251
299
24,0 g
2,2 g
18,2 g
18,2 g
1,8 g
2,2 g
1,5 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Punainen chili,
Ruukku korianteria,
Grillitikkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli