Ananas-pekonivartaat

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Suolaisen ja makean liitto toimii herkullisesti grillivartaissa, joihin tikutetaan pekoniin käärittyjä reiluja ananaspaloja.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
340 g(2 pkt, à 170 g) pekonia
1 kplananas
1 kplpunainen chili
1 kplruukku korianteria
1 rklrypsiöljyä

Kastike

2 dlbbq-kastiketta
1/2 dlrypsiöljyä

Lisäksi

grillitikkuja

Valmistus

  1. 1

    Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

    MääräAinesosa
    grillitikkuja
  2. 2

    Laske pekoniviipaleet. Puolita tai halkaise ananas ja leikkaa kuori pois. Poista ananaksen kova keskusta. Leikkaa ananaksesta yhtä monta, noin 4 cm:n kuutiota, kuin pekoniviipaleita on.

    MääräAinesosa
    340 g(2 pkt, à 170 g) pekonia
    1 kplananas
  3. 3

    Hienonna chili ja korianteri. Laita ananaskuutiot kulhoon ja sekoita chili, korianteri ja öljy joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplpunainen chili
    1 kplruukku korianteria
    1 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Kääri yksi pekoniviipale tiiviisti jokaisen ananaspalan ympärille. Työnnä noin 4 palaa yhteen grillitikkuun.

    MääräAinesosa
    340 g(2 pkt, à 170 g) pekonia
    1 kplananas
    grillitikkuja
  5. 5

    Yhdistä kastikkeen ainekset. Sivele reilusti kastiketta vartaiden pintaan ja säästä loppu kastike. Anna vartaiden maustua viileässä 1 tunti.

    MääräAinesosa
    2 dlbbq-kastiketta
    1/2 dlrypsiöljyä
  6. 6

    Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella tai grillin keskilämmöllä kauttaaltaan niin, että pekoni rapeutuu ja ruskistuu. Kääntele vartaita useita kertoja grillauksen aikana ja sivele samalla pintaan hieman lisää marinadia.

Lisää vartaisiin viipaloituja kasviksia, vaikkapa paprikaa ja sipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: grillitikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä