Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ananas-pekonivartaat

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Suolaisen ja makean liitto toimii herkullisesti grillivartaissa, joihin tikutetaan pekoniin käärittyjä reiluja ananaspaloja.

Ainekset

2 kpl
(à 180 g) pekonia
1 kpl
Ananas
1 kpl
Punainen chili
1 kpl
Ruukku korianteria
1 rkl
Rypsiöljyä

Kastike

2 dl
Bbq-kastiketta
1 dl
Rypsiöljyä

Lisäksi

4 - 6 kpl
Grillitikkua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

4 - 6 kpl
Grillitikkua
2

Laske pekoniviipaleet. Puolita tai halkaise ananas ja leikkaa kuori pois. Leikkaa ananaksesta yhtä monta, noin 3–4 cm:n kuutiota, kuin pekoniviipaleita on. Poista samalla ananaksen kova keskusta.

2 kpl
(à 180 g) pekonia
1 kpl
Ananas
3

Hienonna chili ja korianteri. Laita ananaskuutiot kulhoon ja sekoita chili, korianteri ja öljy joukkoon.

1 kpl
Punainen chili
1 kpl
Ruukku korianteria
1 rkl
Rypsiöljyä
4

Kääri yksi pekoniviipale tiiviisti jokaisen ananaspalan ympärille. Työnnä noin 4 palaa yhteen grillitikkuun.

2 kpl
(à 180 g) pekonia
1 kpl
Ananas
4 - 6 kpl
Grillitikkua
5

Yhdistä kastikkeen ainekset. Sivele reilusti kastiketta vartaiden pintaan ja säästä loppu kastike. Anna vartaiden maustua viileässä 1 tunti.

1 dl
Rypsiöljyä
2 dl
Bbq-kastiketta
6

Grillaa vartaat kuumalla hiilloksella tai grillin keskilämmöllä kauttaaltaan niin, että pekoni rapeutuu ja ruskistuu. Kääntele vartaita useita kertoja grillauksen aikana ja sivele samalla pintaan hieman lisää marinadia.

7

Vinkki! Lisää vartaisiin viipaloituja kasviksia, vaikkapa paprikaa ja sipulia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.4.2018
|
Muokattu: 16.7.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1251

24,0 g

2,2 g

18,2 g

18,2 g

1,8 g

2,2 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Punainen chili,

Ruukku korianteria,

Grillitikkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli