Cajunmuikut

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Pujota muikut vaihteeksi vartaisiin. Grillissä rapeiksi kypsyvät muikkuvartaat saavat makua cajunmausteesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gperattuja muikkuja
2 rklcajunmaustetta
2 tlsokeria
1 tlsuolaa

Lisäksi

varrastikkuja

Valmistus

  1. 1

    Laita puiset varrastikut veteen likoamaan. Pyyhi tai huuhtele kalat tarvittaessa. Kumoa mausteet kulhoon. Pyöräytä kalat kauttaaltaan mausteseoksessa.

    MääräAinesosa
    varrastikkuja
    500 gperattuja muikkuja
    2 tlsokeria
    2 rklcajunmaustetta
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Pujota muikut varrastikkuihin. Jotta kalat eivät pyöri vartaissa, aseta pöydälle peräkkäin 5–6 kalaa ja työnnä kaksi varrastikkua koko kalarivin läpin niin, että tikkujen väliin jää muutama senttimetri. Näin kalat eivät pääse pyörimään vartaita käännettäessä.

  3. 3

    Grillaa vartaat kuumassa grillissä molemmin puolin kypsiksi. Vartaat voi myös halstrata, kypsentää 175-asteisessa uunissa tai paistaa nopeasti muurikassa. Tarjoa cajunmuikut salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kirsten Reuter
Kuvat:
Anna Huovinen
26.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä