Laita puiset varrastikut veteen likoamaan. Pyyhi tai huuhtele kalat tarvittaessa. Kumoa mausteet kulhoon. Pyöräytä kalat kauttaaltaan mausteseoksessa.
Pujota muikut varrastikkuihin. Jotta kalat eivät pyöri vartaissa, aseta pöydälle peräkkäin 5–6 kalaa ja työnnä kaksi varrastikkua koko kalarivin läpin niin, että tikkujen väliin jää muutama senttimetri. Näin kalat eivät pääse pyörimään vartaita käännettäessä.
Grillaa vartaat kuumassa grillissä molemmin puolin kypsiksi. Vartaat voi myös halstrata, kypsentää 175-asteisessa uunissa tai paistaa nopeasti muurikassa. Tarjoa cajunmuikut salaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
612
146
5,0 g
1,0 g
2,0 g
2,0 g
—
23,5 g
0,1 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli