Chorizo-perunatikut | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Chorizo-perunatikut

Chorizo-perunatikut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
26 Palaa
Fork and knife
26 Palaa
Herätä ruokahalu herkullisilla chorizo-perunatikuilla. Tässä tapaksessa yhdistyvät makkaran mausteisuus, perunoiden rapeus ja paprikamajoneesin savuisuus. Suupalat kasataan cocktailtikkuihin ja nautitaan majoneesin kanssa hyvässä seurassa.

Ainekset

130 g
(1 pkt) chorizoa
200 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa jauhettuna

paprikamajoneesi

100 g
(2 dl) majoneesia
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
paprikajauhetta
1/2 dl
(n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese ja kuutioi perunat noin 26 osaan. Sekoita kulhossa öljy, paprikajauhe, juustokumina ja perunakuutiot. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat pinnalta rapeita.

200 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa jauhettuna
2

Kokoa chorizot cocktailtikkuihin perunoiden kanssa. Taittele leikkele kahteen kertaan ja työnnä tikku läpi. Pujota peruna tikkuun ja aseta tarjoilulautaselle.

130 g
(1 pkt) chorizoa
3

Valmista paprikamajoneesi sekoittamalla majoneesi, paprikajauheet ja ruohosipuli. Tarjoa tikut majoneesin kanssa.

100 g
(2 dl) majoneesia
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
paprikajauhetta
1/2 dl
(n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Saat tapaksesta vegaanisen korvaamalla makkaran ja majoneesin vegaanisella vaihtoehdolla.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

161

39

3,1 g

0,6 g

1,5 g

0,3 g

0,2 g

0,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl juustokuminaa jauhettuna,

0,5 dl (n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli