Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chorizo-perunatikut

timer-icon60 min
Fork and knife
26 Palaa
Herätä ruokahalu herkullisilla chorizo-perunatikuilla. Tässä tapaksessa yhdistyvät makkaran mausteisuus, perunoiden rapeus ja paprikamajoneesin savuisuus. Suupalat kasataan cocktailtikkuihin ja nautitaan majoneesin kanssa hyvässä seurassa.

Ainekset

130 g
(1 pkt) chorizoa
200 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa jauhettuna

PAPRIKAMAJONEESI

100 g
(2 dl) majoneesia
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
paprikajauhetta
1/2 dl
(n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuutioi perunat noin 26 osaan. Sekoita kulhossa öljy, paprikajauhe, juustokumina ja perunakuutiot. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat pinnalta rapeita.

200 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa jauhettuna
2

Kokoa chorizot cocktailtikkuihin perunoiden kanssa. Taittele leikkele kahteen kertaan ja työnnä tikku läpi. Pujota peruna tikkuun ja aseta tarjoilulautaselle.

130 g
(1 pkt) chorizoa
3

Valmista paprikamajoneesi sekoittamalla majoneesi, paprikajauheet ja ruohosipuli. Tarjoa tikut majoneesin kanssa.

100 g
(2 dl) majoneesia
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
paprikajauhetta
1/2 dl
(n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Saat tapaksesta vegaanisen korvaamalla makkaran ja majoneesin vegaanisella vaihtoehdolla.

Miltä maistui?
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
|
Muokattu: 23.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

54

227

5,1 g

0,7 g

1,1 g

0,1 g

0,2 g

0,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl juustokuminaa jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli