Chorizo-perunatikut | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Chorizo-perunatikut

Chorizo-perunatikut
Paloja
26
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Herätä ruokahalu herkullisilla chorizo-perunatikuilla. Tässä tapaksessa yhdistyvät makkaran mausteisuus, perunoiden rapeus ja paprikamajoneesin savuisuus. Suupalat kasataan cocktailtikkuihin ja nautitaan majoneesin kanssa hyvässä seurassa.
Jaa Somessa

Ainekset

130 g
(1 pkt) chorizoa
200 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa jauhettuna

PAPRIKAMAJONEESI

100 g
(2 dl) majoneesia
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
paprikajauhetta
1/2 dl
(n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Saat tapaksesta vegaanisen korvaamalla makkaran ja majoneesin vegaanisella vaihtoehdolla.

Näin teet

1

Pese ja kuutioi perunat noin 26 osaan. Sekoita kulhossa öljy, paprikajauhe, juustokumina ja perunakuutiot. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat pinnalta rapeita.

200 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
juustokuminaa jauhettuna
2

Kokoa chorizot cocktailtikkuihin perunoiden kanssa. Taittele leikkele kahteen kertaan ja työnnä tikku läpi. Pujota peruna tikkuun ja aseta tarjoilulautaselle.

130 g
(1 pkt) chorizoa
3

Valmista paprikamajoneesi sekoittamalla majoneesi, paprikajauheet ja ruohosipuli. Tarjoa tikut majoneesin kanssa.

100 g
(2 dl) majoneesia
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
paprikajauhetta
1/2 dl
(n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna
Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 2.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj161 4196
Energiaa kcal39 1001
Rasvaa3.1 g81.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.6 g15.0 g
Hiilihydraatteja1.5 g38.0 g
Sokereita0.3 g8.0 g
Kuituja0.2 g5.0 g
Proteiinia0.9 g24.0 g
Suolaa0.1 g2.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna

  • 0.5 dl (n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj161 4196
Energiaa kcal39 1001
Rasvaa3.1 g81.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.6 g15.0 g
Hiilihydraatteja1.5 g38.0 g
Sokereita0.3 g8.0 g
Kuituja0.2 g5.0 g
Proteiinia0.9 g24.0 g
Suolaa0.1 g2.5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl juustokuminaa jauhettuna

  • 0.5 dl (n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Resepti
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.