Chorizo-perunatikut

Arvostele resepti
26 Palaa

60 min

Herätä ruokahalu herkullisilla chorizo-perunatikuilla. Tässä tapaksessa yhdistyvät makkaran mausteisuus, perunoiden rapeus ja paprikamajoneesin savuisuus. Suupalat kasataan cocktailtikkuihin ja nautitaan majoneesin kanssa hyvässä seurassa.

Ainekset

MääräAinesosa
130 g(1 pkt) chorizoa
200 gperunoita (kiinteä lajike)
2 rklrypsiöljyä
1 tlpaprikajauhetta
1 tljuustokuminaa jauhettuna

PAPRIKAMAJONEESI

100 g(2 dl) majoneesia
1 tlsavupaprikajauhetta
1 tlpaprikajauhetta
1/2 dl(n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Pese ja kuutioi perunat noin 26 osaan. Sekoita kulhossa öljy, paprikajauhe, juustokumina ja perunakuutiot. Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paahda 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes perunat ovat pinnalta rapeita.

    MääräAinesosa
    200 gperunoita (kiinteä lajike)
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlpaprikajauhetta
    1 tljuustokuminaa jauhettuna
  2. 2

    Kokoa chorizot cocktailtikkuihin perunoiden kanssa. Taittele leikkele kahteen kertaan ja työnnä tikku läpi. Pujota peruna tikkuun ja aseta tarjoilulautaselle.

    MääräAinesosa
    130 g(1 pkt) chorizoa
  3. 3

    Valmista paprikamajoneesi sekoittamalla majoneesi, paprikajauheet ja ruohosipuli. Tarjoa tikut majoneesin kanssa.

    MääräAinesosa
    100 g(2 dl) majoneesia
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 dl(n. ½ ruukkua) ruohosipulia hienonnettuna

Vinkki: Saat tapaksesta vegaanisen korvaamalla makkaran ja majoneesin vegaanisella vaihtoehdolla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl juustokuminaa jauhettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025