Gazpacho-shotit

Nappaa talteen!
Tarjoa gazpacho juhlavasti shottilaseista. Kylmä gazpacho on myös oivallinen kevät- tai kesälounas.
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | öljyä |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 4 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1/2 - 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 - 3 kpl | kevätsipulia |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne läpikuultaviksi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna kiehua kasvisten valmistelun ajan.
- 2.
Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista tomaateista kannat ja kuutioi hedelmälihat. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna basilika ja kevätsipulit.
- 3.
Lisää kasvikset keittoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä keitto jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
- 4.
Tarjoa gazpacho kylmänä alkupalana shottilaseista tai kulhoista isompina annoksina.
- 5.
Vinkki: Voit käyttää myös yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Pienellä määrällä chilikastiketta saat keittoon potkua.
Gazpacho-shotit
Tarjoa gazpacho juhlavasti shottilaseista. Kylmä gazpacho on myös oivallinen kevät- tai kesälounas.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | öljyä |
| 4 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
| 4 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1/2 - 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 2 - 3 kpl | kevätsipulia |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne läpikuultaviksi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna kiehua kasvisten valmistelun ajan.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 2 tl öljyä 1 kpl (400 g) tomaattimurskaa 4 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 1 tl sokeria - 2
Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista tomaateista kannat ja kuutioi hedelmälihat. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna basilika ja kevätsipulit.
Määrä Ainesosa 4 kpl tomaattia 1/2 kpl kurkkua 1/2 - 1 kpl ruukku basilikaa 2 - 3 kpl kevätsipulia - 3
Lisää kasvikset keittoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä keitto jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
- 4
Tarjoa gazpacho kylmänä alkupalana shottilaseista tai kulhoista isompina annoksina.
- 5
Vinkki: Voit käyttää myös yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Pienellä määrällä chilikastiketta saat keittoon potkua.
Ravintosisältö
20
Energiaa kcal
85
Energiaa kj
1,1 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
0,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
20
Energiaa kcal
85
Energiaa kj
1,1 g
Rasvaa
0,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,8 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
0,4 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 4 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























