Gazpacho-shotit

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Tarjoa gazpacho juhlavasti shottilaseista. Kylmä gazpacho on myös oivallinen kevät- tai kesälounas.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
1 kplsipuli
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
2 tlöljyä
4 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
4 kpltomaattia
1/2 kplkurkkua
1/2 - 1 kplruukku basilikaa
2 - 3 kplkevätsipulia

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne läpikuultaviksi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna kiehua kasvisten valmistelun ajan.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    2 tlöljyä
    1 kpl(400 g) tomaattimurskaa
    4 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    1 tlsokeria
  2. 2

    Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista tomaateista kannat ja kuutioi hedelmälihat. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna basilika ja kevätsipulit.

    MääräAinesosa
    4 kpltomaattia
    1/2 kplkurkkua
    1/2 - 1 kplruukku basilikaa
    2 - 3 kplkevätsipulia
  3. 3

    Lisää kasvikset keittoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä keitto jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.

  4. 4

    Tarjoa gazpacho kylmänä alkupalana shottilaseista tai kulhoista isompina annoksina.

  5. 5

    Vinkki: Voit käyttää myös yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Pienellä määrällä chilikastiketta saat keittoon potkua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 4 dl Vettä, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä