Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne läpikuultaviksi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna kiehua kasvisten valmistelun ajan.
Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista tomaateista kannat ja kuutioi hedelmälihat. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna basilika ja kevätsipulit.
Lisää kasvikset keittoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä keitto jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
Tarjoa gazpacho kylmänä alkupalana shottilaseista tai kulhoista isompina annoksina.
Vinkki: Voit käyttää myös yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Pienellä määrällä chilikastiketta saat keittoon potkua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
81
19
1,1 g
0,2 g
1,7 g
1,7 g
0,6 g
0,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
4 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli