Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Gazpacho-shotit

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Tarjoa gazpacho juhlavasti shottilaseista. Kylmä gazpacho on myös oivallinen kevät- tai kesälounas.

Ainekset

1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Öljyä
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1 tl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
4 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Kurkkua
1/2 - 1 kpl
Ruukku basilikaa
2 - 3 kpl
Kevätsipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne läpikuultaviksi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna kiehua kasvisten valmistelun ajan.

1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 tl
Öljyä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4 dl
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio (gluteeniton)
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
2

Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista tomaateista kannat ja kuutioi hedelmälihat. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna basilika ja kevätsipulit.

4 kpl
Tomaattia
1/2 kpl
Kurkkua
1/2 - 1 kpl
Ruukku basilikaa
2 - 3 kpl
Kevätsipulia
3

Lisää kasvikset keittoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä keitto jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.

4

Tarjoa gazpacho kylmänä alkupalana shottilaseista tai kulhoista isompina annoksina.

5

Vinkki: Voit käyttää myös yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Pienellä määrällä chilikastiketta saat keittoon potkua.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.3.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

19

81

1,1 g

0,2 g

1,7 g

1,7 g

0,6 g

0,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

4 dl Vettä,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli