Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota ne läpikuultaviksi öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, vesi, liemikuutio ja mausteet. Soseuta sauvasekoittimella ja anna kiehua kasvisten valmistelun ajan.
Kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja kuori ne. Poista tomaateista kannat ja kuutioi hedelmälihat. Pese ja kuutioi kurkku. Hienonna basilika ja kevätsipulit.
Lisää kasvikset keittoon ja kuumenna kiehumispisteeseen. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna keiton jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä keitto jääkaappiin ja anna maustua seuraavaan päivään.
Tarjoa gazpacho kylmänä alkupalana shottilaseista tai kulhoista isompina annoksina.
Vinkki: Voit käyttää myös yrteillä tai valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa. Pienellä määrällä chilikastiketta saat keittoon potkua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
19
81
1,1 g
0,2 g
1,7 g
1,7 g
0,6 g
0,3 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
4 dl Vettä,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli