Gazpacho | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gazpacho resepti

Gazpacho

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Gazpacho eli Espanjalainen tomaattikeitto on oiva ruoka hellesäälle. Resepti saa lisäpotkua lisäämällä keittoon kuivahtaneet leivänkannikat.

Ainekset

5 kpl
Ylikypsää tomaattia
2 kpl
Kuivahtanutta vaaleaa leipää
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Chili
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 dl
Tomaattimehua tai kylmää vettä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Oliiviöljyä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria

lisäksi

Kurkkua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee tomaatteihin viillot, kasta tomaatit hetkeksi kiehuvaan veteen ja vedä kuoret pois. Paloittele tomaatit. Poista leipäviipaleista reunat ja paloittele leivät. Paloittele kurkku ja paprika. Silppua sipulit ja chili.

5 kpl
Ylikypsää tomaattia
2 kpl
Kuivahtanutta vaaleaa leipää
1/2 kpl
Kurkkua
1 kpl
Punainen paprika
1 kpl
Sipuli
1 - 2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Chili
2

Jauha kasvikset monitoimikoneessa hienoksi. Lisää leipä, mehu, valkoviinietikka ja mausteet. Soseuta ja tarkista maku. Anna keiton viilentyä jääkaapissa. Silppua koristeeksi kurkkua.

1 dl
Tomaattimehua tai kylmää vettä
1 rkl
Valkoviinietikkaa
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl
Oliiviöljyä
Kurkkua
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

537

128

7,3 g

1,0 g

10,8 g

6,5 g

3,0 g

2,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

Mustapippuria,

Kurkkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli