Gluteenittomat kaura-porkkanaletut

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Kauraisat porkkanaräiskäleet maistuvat hyviltä sekä raikkaan puolukkasurvoksen että suolaisten lisukkeiden kanssa. Kokeile esimerkiksi katkaraputahnan tai sienisalaatin kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplporkkanaa
2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
2 dlgluteenittomia jauhoja
5 dlkaurajuomaa
2 rklrypsiöljyä
3 kplkananmunaa
1/2 tlsuolaa

Paistamiseen

rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    2 dlgluteenittomia jauhoja
    1/2 tlsuolaa
    2 dlgluteenittomia kaurahiutaleita
    5 dlkaurajuomaa
    3 kplkananmunaa
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä kumaksi. Kaada pannulle noin 1 dl taikinaa. Levitä taikinaa hieman kauhalla. Paista räiskäleet yksi kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa lämpiminä.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä

Voit paistaa taikinasta myös pieniä lettuja lettupannulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä