Gluteenittomat kaura-porkkanaletut | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Gluteenittomat kaura-porkkanaletut

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kauralla rikastetut porkkanaräiskäleet maistuvat hyviltä sekä raikkaan puolukkasurvoksen että suolaisten lisukkeiden kanssa. Kokeile esimerkiksi katkaraputahnan tai sienisalaatin kera.

Ainekset

2 kpl
Porkkanaa
2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl
Gluteenittomia lettujauhoja (farina)
5 dl
Kaurajuomaa
2 rkl
Öljyä
3 kpl
Kananmunaa
1/2 tl
Suolaa

paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Raasta porkkana hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota 15–30 minuuttia.

2 kpl
Porkkanaa
2 dl
Gluteenittomia lettujauhoja (farina)
1/2 tl
Suolaa
2 dl
Gluteenittomia kaurahiutaleita
5 dl
Kaurajuomaa
3 kpl
Kananmunaa
2 rkl
Öljyä
2

Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä kumaksi. Kaada pannulle noin 1 dl taikinaa. Levitä taikinaa hieman kauhalla. Paista räiskäleet yksi kerrallaan molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Tarjoa lämpiminä.

Öljyä
3

Vinkki: Voit paistaa taikinasta myös pieniä lettuja lettupannulla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2018
Muokattu: 18.6.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1472

352

13,0 g

1,8 g

44,8 g

9,5 g

4,0 g

11,0 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

Öljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli