Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillattu chililohi

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Lohi valmistuu grillissä nopeasti. Mausta grillilohi aprikoosi- tai omenahillolla ja chilillä. Peitä grillattu lohi foliolla ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Grillaa seuraksi myös kasviksia tai tarjoa grillattu lohi raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset

1 kg
Lohifileetä
1 tl
Suolaa
2 rkl
Aprikoosi- tai omenahilloa
2 tl
Balsamiviinietikkaa
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
(pinnalle chiliä)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista fileestä ruodot ja rasva. Ripottele pinnalle suola. Siirrä filee grillausalustalle ja kuumaan grilliin. Anna paahtua 7–8 minuuttia.

Käännä filee kahdella lastalla. Vähennä hieman lämpöä ja grillaa vielä noin 5 minuuttia.

Sekoita hillo, viinietikka ja chilitahna. Levitä seos fileen pinnalle. Ota grillistä ja peitä foliolla. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi hienonnettua chiliä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

339

1417

22,5 g

4,3 g

3,0 g

3,0 g

31,2 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

(pinnalle chiliä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli