Grillattu chililohi

Lohi valmistuu grillissä nopeasti. Mausta grillilohi aprikoosi- tai omenahillolla ja chilillä. Peitä grillattu lohi foliolla ja anna vetäytyä kymmenisen minuuttia. Grillaa seuraksi myös kasviksia tai tarjoa grillattu lohi raikkaan salaatin kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kglohifileetä
1 tlsuolaa
2 rklaprikoosi- tai omenahilloa
2 tlbalsamiviinietikkaa
1 tlsambal oelek -chilitahnaa
(pinnalle chiliä)

Valmistus

  1. 1

    Poista fileestä ruodot ja rasva. Ripottele pinnalle suola. Siirrä filee grillausalustalle ja kuumaan grilliin. Anna paahtua 7–8 minuuttia.

    Käännä filee kahdella lastalla. Vähennä hieman lämpöä ja grillaa vielä noin 5 minuuttia.

    Sekoita hillo, viinietikka ja chilitahna. Levitä seos fileen pinnalle. Ota grillistä ja peitä foliolla. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia. Ripottele pinnalle halutessasi hienonnettua chiliä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa, (pinnalle chiliä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä