Grillatut burgerit hernepestolla

Arvostele resepti
4 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Rikasta grilliburgeri marinoiduilla grillikasviksilla ja hernepestolla. Tee marinoituja kasviksia kerralla isompi määrä, sillä ne maistuvat myös seuraavana päivänä salaatissa. Säilytä marinoidut kasvikset jääkaapissa.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplhampurilaissämpylää
4 rklmajoneesia

Pihvit

400 g(1 pkt) jauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
50 g(4 viipaletta) juustoa

Jälkimarinoidut kasvikset

100 gpaprikaa
100 gkesäkurpitsaa
100 gmunakoisoa
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklrypsiöljyä
2 tlsitruunamehua
1 tlkuivattua oreganoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Hernepesto

100 g(1/2 ps) herneitä (pakaste)
1/2 lvettä
1/2 tlsuolaa
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplruukkua basilikaa
2 rklrypsiöljyä
1 rklsitruunamehua
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Aloita jälkimarinoiduista kasviksista. Huuhtele kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää hieman öljyä ja pyöräytä niin, että kasvikset ovat kauttaaltaan öljyssä. Paahda kasviksia grillissä, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät hieman. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kuumat kasvikset ja anna niiden jälkimarinoitua huoneenlämmössä burgereiden valmistamisen ajan.

    MääräAinesosa
    100 gpaprikaa
    100 gkesäkurpitsaa
    100 gmunakoisoa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rklrypsiöljyä
    2 tlsitruunamehua
    1 tlkuivattua oreganoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Valmista hernepesto. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä pienessä kattilassa noin minuutin ajan. Siivilöi herneet ja laita ne kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuori valkosipuli ja irrota basilikanlehdet. Valuta jäähtyneet herneet siivilässä. Laita kaikki hernepeston ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.

    MääräAinesosa
    100 g(1/2 ps) herneitä (pakaste)
    1/2 lvettä
    1/2 tlsuolaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukkua basilikaa
    2 rklrypsiöljyä
    1 rklsitruunamehua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Muotoile jauhelihasta neljä isoa palloa. Kuumenna grilliparila tai valurautapannu. Lisää kuumalle parilalle tai pannulle öljyä. Laita jauhelihapallot parilalle ja litistä pihveiksi esimerkiksi leveällä paistolastalla. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista niitä muutama minuutti. Käännä pihvit ja lisää hieman suolaa ja pippuria. Aseta juustoviipaleet pihvien päälle ja paista pihvit kypsiksi.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    50 g(4 viipaletta) juustoa
  4. 4

    Grillaa hampurilaissämpylöiden leikkauspintaan kaunis väri tai paahda pinnat pannulla.

    MääräAinesosa
    4 kplhampurilaissämpylää
  5. 5

    Kokoa hampurilaiset. Sipaise majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta hampurilaispihvi sämpylälle. Lisää grillatut kasvikset ja lusikoi hernepestoa päälle. Laita sämpylän kansi paikoilleen ja tarjoa burgerit heti.

    MääräAinesosa
    4 rklmajoneesia

Vinkki! Kastikkeilla saat uutta makua hampurilaiseen. Mausta majoneesi chilitahnalla, sitruunalla tai valkosipulilla. Korvaa hernepesto romesco-kastikkeella, hummuksella tai tsatsikilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.5.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä