Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillatut burgerit hernepestolla

Grillatut burgerit hernepestolla

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Rikasta grilliburgeri jälkimarinoiduilla grillikasviksilla ja hernepestolla. Tuplaa tai triplaa marinoitujen kasvisten määrä ja nauti niitä myös huomenna vaikka salaatissa. Säilytä marinoidut kasvikset jääkaapissa. Muista myös tomaatti – sekin on herkkua burgerin väliin grillattuna!

Ruokavaliot

Ainekset

4 kpl
hampurilaissämpylää
4 rkl
majoneesia

Pihvit

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
50 g
(4 viipaletta) juustoa

Jälkimarinoidut kasvikset

200 g
kasviksia (esim. paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa)
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
rypsiöljyä
2 tl
sitruunamehua
1 tl
kuivattua oreganoa
3/10 tl
suolaa
3/10 tl
mustapippuria rouhittuna

Hernepesto

100 g
(1/2 ps) herneitä (pakaste)
1/2 l
vettä
1/2 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
3/10 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Aloita jälkimarinoiduista kasviksista. Huuhtele kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää hieman öljyä ja pyöräytä niin, että kasvikset ovat kauttaaltaan öljyssä. Paahda kasviksia grillissä, kunnes ne ovat hyvän värisiä ja hieman pehmenneitä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se, öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kuumat kasvikset ja anna niiden jälkimarinoitua huoneenlämmössä burgereiden valmistamisen ajan.

200 g
kasviksia (esim. paprikaa, kesäkurpitsaa ja munakoisoa)
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
rypsiöljyä
2 tl
sitruunamehua
1 tl
kuivattua oreganoa
3/10 tl
suolaa
3/10 tl
mustapippuria rouhittuna
2

Tee hernepesto. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä pienessä kattilassa noin minuutti. Siivilöi herneet ja laita ne kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuori valkosipuli ja irrota basilikanlehdet. Valuta jäähtyneet herneet siivilässä. Laita kaikki hernepeston ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.

100 g
(1/2 ps) herneitä (pakaste)
1/2 l
vettä
1/2 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
sitruunamehua
3/10 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Paista pihvit. Muotoile jauhelihasta neljä isoa palloa. Kuumenna grilliparila tai valurautapannu. Lisää kuumalle parilalle tai pannulle öljyä. Laita jauhelihapallot öljytylle parilalle ja litistä pihveiksi esimerkiksi leveällä paistolastalla. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista niitä muutama minuutti. Käännä pihvit ja lisää hieman suolaa ja pippuria. Aseta juustoviipaleet pihvien päälle ja paista pihvit kypsiksi.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
50 g
(4 viipaletta) juustoa
4

Paahda sämpylät. Grillaa hampurilaissämpylöiden leikkauspintaan kaunis väri tai paahda pinnat pannulla.

5

Kokoa hampurilaiset. Sipaise majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta hampurilaispihvi sämpylälle. Lisää grillatut kasvikset ja lusikoi hernepestoa päälle. Laita sämpylän kansi paikoilleen ja tarjoa burgerit heti.

4 kpl
hampurilaissämpylää
4 rkl
majoneesia

Vinkki! Kastikkeilla saat uutta makua hampurilaiseen. Mausta majoneesi chilitahnalla, sitruunalla tai valkosipulilla. Korvaa hernepesto romesco-kastikkeella, hummuksella tai tsatsikilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.5.2022
Muokattu: 10.5.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

652

2731

47,8 g

11,5 g

26,0 g

4,3 g

3,0 g

28,8 g

2,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli