Grillatut burgerit hernepestolla
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Rikasta grilliburgeri marinoiduilla grillikasviksilla ja hernepestolla. Tee marinoituja kasviksia kerralla isompi määrä, sillä ne maistuvat myös seuraavana päivänä salaatissa. Säilytä marinoidut kasvikset jääkaapissa.
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 4 rkl | majoneesia |
| Pihvit | |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | (4 viipaletta) juustoa |
| Jälkimarinoidut kasvikset | |
| 100 g | paprikaa |
| 100 g | kesäkurpitsaa |
| 100 g | munakoisoa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Hernepesto | |
| 100 g | (1/2 ps) herneitä (pakaste) |
| 1/2 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Aloita jälkimarinoiduista kasviksista. Huuhtele kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää hieman öljyä ja pyöräytä niin, että kasvikset ovat kauttaaltaan öljyssä. Paahda kasviksia grillissä, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät hieman. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kuumat kasvikset ja anna niiden jälkimarinoitua huoneenlämmössä burgereiden valmistamisen ajan.
- 2.
Valmista hernepesto. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä pienessä kattilassa noin minuutin ajan. Siivilöi herneet ja laita ne kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuori valkosipuli ja irrota basilikanlehdet. Valuta jäähtyneet herneet siivilässä. Laita kaikki hernepeston ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.
- 3.
Muotoile jauhelihasta neljä isoa palloa. Kuumenna grilliparila tai valurautapannu. Lisää kuumalle parilalle tai pannulle öljyä. Laita jauhelihapallot parilalle ja litistä pihveiksi esimerkiksi leveällä paistolastalla. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista niitä muutama minuutti. Käännä pihvit ja lisää hieman suolaa ja pippuria. Aseta juustoviipaleet pihvien päälle ja paista pihvit kypsiksi.
- 4.
Grillaa hampurilaissämpylöiden leikkauspintaan kaunis väri tai paahda pinnat pannulla.
- 5.
Kokoa hampurilaiset. Sipaise majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta hampurilaispihvi sämpylälle. Lisää grillatut kasvikset ja lusikoi hernepestoa päälle. Laita sämpylän kansi paikoilleen ja tarjoa burgerit heti.
Grillatut burgerit hernepestolla
Rikasta grilliburgeri marinoiduilla grillikasviksilla ja hernepestolla. Tee marinoituja kasviksia kerralla isompi määrä, sillä ne maistuvat myös seuraavana päivänä salaatissa. Säilytä marinoidut kasvikset jääkaapissa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | hampurilaissämpylää |
| 4 rkl | majoneesia |
Pihvit | |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 50 g | (4 viipaletta) juustoa |
Jälkimarinoidut kasvikset | |
| 100 g | paprikaa |
| 100 g | kesäkurpitsaa |
| 100 g | munakoisoa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | kuivattua oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Hernepesto | |
| 100 g | (1/2 ps) herneitä (pakaste) |
| 1/2 l | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua basilikaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Aloita jälkimarinoiduista kasviksista. Huuhtele kasvikset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi kulhoon. Lisää hieman öljyä ja pyöräytä niin, että kasvikset ovat kauttaaltaan öljyssä. Paahda kasviksia grillissä, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät hieman. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kuumat kasvikset ja anna niiden jälkimarinoitua huoneenlämmössä burgereiden valmistamisen ajan.
Määrä Ainesosa 100 g paprikaa 100 g kesäkurpitsaa 100 g munakoisoa 1 kpl valkosipulinkynsi 3 rkl rypsiöljyä 2 tl sitruunamehua 1 tl kuivattua oreganoa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Valmista hernepesto. Keitä herneitä suolalla maustetussa vedessä pienessä kattilassa noin minuutin ajan. Siivilöi herneet ja laita ne kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kuori valkosipuli ja irrota basilikanlehdet. Valuta jäähtyneet herneet siivilässä. Laita kaikki hernepeston ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tahnaksi.
Määrä Ainesosa 100 g (1/2 ps) herneitä (pakaste) 1/2 l vettä 1/2 tl suolaa 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl ruukkua basilikaa 2 rkl rypsiöljyä 1 rkl sitruunamehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Muotoile jauhelihasta neljä isoa palloa. Kuumenna grilliparila tai valurautapannu. Lisää kuumalle parilalle tai pannulle öljyä. Laita jauhelihapallot parilalle ja litistä pihveiksi esimerkiksi leveällä paistolastalla. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla ja paista niitä muutama minuutti. Käännä pihvit ja lisää hieman suolaa ja pippuria. Aseta juustoviipaleet pihvien päälle ja paista pihvit kypsiksi.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 50 g (4 viipaletta) juustoa - 4
Grillaa hampurilaissämpylöiden leikkauspintaan kaunis väri tai paahda pinnat pannulla.
Määrä Ainesosa 4 kpl hampurilaissämpylää - 5
Kokoa hampurilaiset. Sipaise majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta hampurilaispihvi sämpylälle. Lisää grillatut kasvikset ja lusikoi hernepestoa päälle. Laita sämpylän kansi paikoilleen ja tarjoa burgerit heti.
Määrä Ainesosa 4 rkl majoneesia
Vinkki! Kastikkeilla saat uutta makua hampurilaiseen. Mausta majoneesi chilitahnalla, sitruunalla tai valkosipulilla. Korvaa hernepesto romesco-kastikkeella, hummuksella tai tsatsikilla.
Ravintosisältö
640
Energiaa kcal
2680
Energiaa kj
47,5 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
640
Energiaa kcal
2680
Energiaa kj
47,5 g
Rasvaa
11,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,8 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























