Grillatut kesäkurpitsat - Yhteishyvä

Grillatut kesäkurpitsat

???
Annokset
5
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(noin 800 g ) keskikokoista kesäkurpitsaa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Oliivi- tai rypsiöljyä

SITRUSVINEGRETTI

1 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Ruokokidesokeria
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua minttua

TARJOILUUN

1 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä

Näin teet

1

Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla ja anna niiden vetäytyä hetki lautasella. Yhdistä sitrusvinegretin ainekset. Voitele kesäkurpitsaviipaleet öljyllä ja grillaa ne nopeasti molemmin puolin. Nosta kesäkurpitsat laakealle vadille ja valuta päälle sitrusvinegrettiä. Anna maustua mielellään noin puolen tunnin ajan. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.Vinkki! Vinegretti on kätevä sekoittaa pienessä korkillisessa pullossa ravistamalla.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 19.7.2018
Jaa Somessa