Grillatut kesäkurpitsat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillattu kesäkurpitsa

Grillatut kesäkurpitsat

timer-icon15 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Grillatut kesäkurpitsat saavat makunsa pirteästä sitrusvinegretistä.

Ainekset

2 kpl
(noin 800 g ) keskikokoista kesäkurpitsaa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Oliivi- tai rypsiöljyä

sitrusvinegretti

1 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
2 tl
Ruokokidesokeria
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Kuivattua minttua

tarjoiluun

1 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat. Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja mustapippurilla ja anna niiden vetäytyä hetki lautasella.

2 kpl
(noin 800 g ) keskikokoista kesäkurpitsaa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2

Yhdistä sitrusvinegretin ainekset. Voitele kesäkurpitsaviipaleet öljyllä ja grillaa ne nopeasti molemmin puolin. Nosta kesäkurpitsat laakealle vadille ja valuta päälle sitrusvinegrettiä. Anna maustua mielellään noin puolen tunnin ajan.

2 tl
Ruokokidesokeria
1 tl
Kuivattua minttua
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria
3

Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä.Vinkki! Vinegretti on kätevä sekoittaa pienessä korkillisessa pullossa ravistamalla.

1 dl
Paahdettuja pinjansiemeniä
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.