Grillatut kesäkurpitsat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Jälkimarinoi kuumat grillatut kesäkurpitsaviipaleet pirteällä sitruunavinegretillä. Grillattu kesäkurpitsa maistuu grilliruokien lisukkeena tai alkuruokana vaikka leivän kanssa. Kevyt kesälounas syntyy, kun yhdistät kesäkurpitsan ja kalan samalle lautaselle.
| 800 g | kesäkurpitsaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
| Sitruunavinegretti | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 tl | kuivattua minttua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| 1 dl | pinjansiemeniä |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä hetki lautasella ja sivele viipaleet sitten molemmin puolin öljyllä.
- 2.
Tee vinegretti. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua. Yhdistä sitruunavinegretin ainekset keskenään.
- 3.
Grillaa kesäkurpitsaviipaleet hyvällä lämmöllä nopeasti molemmin puolin. Siirrä ne laakealle vadille ja valuta vinegretti päälle. Anna maustua noin 30 minuuttia.
- 4.
Paahda siemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Ripottele siemenet maustuneiden kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
Grillatut kesäkurpitsat
arvosana5/5
45 min (josta 15 min aktiivista)
Jälkimarinoi kuumat grillatut kesäkurpitsaviipaleet pirteällä sitruunavinegretillä. Grillattu kesäkurpitsa maistuu grilliruokien lisukkeena tai alkuruokana vaikka leivän kanssa. Kevyt kesälounas syntyy, kun yhdistät kesäkurpitsan ja kalan samalle lautaselle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kesäkurpitsaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 dl | oliiviöljyä |
Sitruunavinegretti | |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 tl | kuivattua minttua |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 dl | pinjansiemeniä |
Valmistus
- 1
Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä hetki lautasella ja sivele viipaleet sitten molemmin puolin öljyllä.
Määrä Ainesosa 800 g kesäkurpitsaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 dl oliiviöljyä - 2
Tee vinegretti. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua. Yhdistä sitruunavinegretin ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna 1 dl oliiviöljyä 1 tl kuivattua minttua 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa - 3
Grillaa kesäkurpitsaviipaleet hyvällä lämmöllä nopeasti molemmin puolin. Siirrä ne laakealle vadille ja valuta vinegretti päälle. Anna maustua noin 30 minuuttia.
- 4
Paahda siemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Ripottele siemenet maustuneiden kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
Määrä Ainesosa 1 dl pinjansiemeniä
Ravintosisältö
480
Energiaa kcal
2007
Energiaa kj
48,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
480
Energiaa kcal
2007
Energiaa kj
48,3 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
3,8 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kuivattua minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























