Huuhtele kesäkurpitsat ja poista niistä kannat. Leikkaa kesäkurpitsat pitkittäin noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Anna vetäytyä hetki lautasella ja sivele viipaleet sitten molemmin puolin öljyllä.
Tee vinegretti. Purista sitruunan mehu. Yhdistä sitruunavinegretin ainekset keskenään.
Grillaa kesäkurpitsaviipaleet hyvällä lämmöllä nopeasti molemmin puolin. Siirrä ne laakealle vadille ja valuta vinegretti päälle. Anna maustua noin 30 minuuttia.
Paahda siemenet kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen. Ripottele siemenet maustuneiden kesäkurpitsaviipaleiden päälle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
384
1605
38,6 g
2,4 g
5,0 g
4,8 g
2,2 g
3,0 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kuivattua minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli